E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler ikinci işlem gününde karışık seyretti. Japonya'da Nikkei 225 ve Topix, Güney Kore'de Kospi Endeksleri yükseldi.
Avustralya'da ise endeks Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasının öncesinde negatif seyretti.
Bölgede Japonya, Taiwan ve Güney Kore'de IHS Markit PMI göstergeleri bölgede artan korona virüs vakalarına rağmen imalat aktivitesinin Mayıs ayında genişleme bölgesindeki seyrinin sürdüğünü, bununla birlikte hafif bir yavaşlama kaydedildiğini gösterdi.
Çin'de Caixin tarafından hazırlanan imalat sektörü PMI, Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı resmi imalat PMI'dan farklı bir görüntü ortaya koydu. Resmi PMI, imalat sektöründe büyümenin yavaşladığına işaret ederken, IHS Markit ve Caixin'in birlikte hazırladıkları PMI, imalat sektörü aktivitesinin Mayıs ayında yılın en yüksek seviyesine çıktığını ortaya koydu. Caixin imalat PMI, Mayıs ayında Nisan ayındaki 51,9 puandan 52,0 puana yükseldi. Yeni siparişler alt endeksi daha yavaş bir hızla büyüse de 2021'in en yüksek seviyesine çıktı. Yeni ihracat siparişleri endeksi de 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
Çin Devlet Döviz İdaresi'nin eski yöneticilerinden Guan Tao, Çin Merkez Bankası'nın döviz cinsinden mevduatlar için zorunlu karşılıklarda yaptığı değişikliğin yuanda çok hızlı bir değerlenmeye izin verilmeyeceğine işaret ettiğini söyledi.
Nomura, Çin Merkez Bankası'nın döviz cinsinden mevduatlar için zorunlu karşılık oranını 15 Haziran'dan geçerli olmak üzere yüzde 5'ten yüzde 7'ye çıkarma kararının, yuanda son dönemde yaşanan hızlı değerlenmeden duyulan endişeyi yansıttığını savundu.
HSBC yayınladığı raporda Çin Yuanı'nın ABD Doları karşısında güçlenmeye ikinci çeyrek sonuna kadar devam etmesini beklediğini bildirdi. ABD Doları-Çin Yuanı paritesi için ikinci çeyrekte tahminini 6,50'den 6,25'e revize eden HSBC, üçüncü çeyrekte ise paritenin 6,45 seviyesine toparlanacağını öngördü. Üçüncü çeyrek için daha önce beklenti 6,50 olarak duyurulmuştu.
Çin'e net döviz girişinin yılbaşından bu yana yavaşladığını ve bu daralan trendin yılın ikinci yarısında devam etmesini ve 2022’de hızlanmasını beklediklerini belirten HSBC, USD/CNY'nin 2021 yılı sonunda 6,6 seviyelerine geri geleceğini ifade etti.
Goldman Sachs, Kovid-19 salgınının ikinci dalgasından ağır bir darbe alan Hindistan ekonomisi için büyüme tahminlerini ayağı yönlü revize etti. Hindistan ekonomisi için ikinci çeyrek daralma tahminini yüzde 20,5'ten yüzde 27,6 seviyesine yükselten Goldman Sachs, 2022 mali yılı için büyüme beklentisini de yüzde 11,1'den yüzde 9,9'ya indirdi.
Avrupa borsaları haftanın ilk gününü düşüşle tamamladı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:10)