E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Merkez bankalarının küresel ekonomik yavaşlamaya karşı çabalarını artıracağına yönelik iyimserliğin etkisiyle Asya paraları bu ay güçlendi. Asya paralarındaki kazançlara Güney Kore wonu ve Singapur doları öncülük etti.
Politika yapıcıların ihracattaki düşüşün ardından büyümeyi desteklemek üzere borçlanma maliyetlerini aşağı çekmelerinin ardından won ve Filipin pezosu 2. ayını da yukarıda tamamlamaya hazırlanıyor. Almanya ve İtalya haftasonu Avrupa'daki borç krizinin derinleşmesiyle euroyu koruma sözü verdi. Fed, büyümenin geçtiğimiz çeyrekte yavaşladığı dünyanın en büyük ekonomisini güçlendirmek üzere tahvil alımları yapabilir.
Euro Bölgesi'nin durumunun iyileşeceği ve Fed'in harekete geçeceği umutlarının ön planda olduğunu belriten CIMB Investment Bank Bhd.'nin döviz stratejileri bölge müdürü Suresh Kumar Ramanathan, yavaşlama sinyallerinin arttığını ve daha fazla teşviğin gerektiğini söyledi.
Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 1.1 değer kazanarak 1,133.45 seviyesine, Singapur doları da yüzde 1.9 güçlenerek 1.245 düzeyine yükseldi. Filipin pezosu yüzde 0.8 artışla 41.817'ye tırmanırken, Tayland bajtı yüzde 0.6 primle 31.55 seviyesine çıktı. Malezya ringgiti yüzde 0.8 kazançla 3.1435'ten işlem gördü.
Asya'da en çok işlem gören para birimlerinin göstergesi olan Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, Haziran'da yüzde 1.2 yükselmesinin ardından büyük değişiklik kaydetmedi. Endeksin 60 günlük volatilitesi 29 Haziran'daki yüzde 3.46 düzeyinden yüzde 3.80'e yükseldi.
Küresel fonların Hindistan, Endonezya ve Filipinler'deki varlıklarını artırmasıyla MSCI Asya Pasifik Endeksi 2. ayını da yeşilde tamamlamaya hazırlanıyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (08:39)