E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Asya hisse senetleri, Çin'in ihracatındaki beklenmedik düşüşün küresel ekonominin görünümüne ilişkin endişeleri artırması ile birlikte düşerken, ABD endeks vadelileri geriledi ve yen dolar karşısındaki düşüşünü tersine çevirdi.
Japonya dışı Asya hisse senetleri, Fed tutanaklarının açıklanmasının ardından güçlü doların emtia fiyatları üzerinde baskı oluşturması ile düşüşünü üçüncü güne taşırken, zayıflayan yen Japon Topix Endeksi'ni destekledi.
Japonya hisseleri hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düşerek Hong Kong saati ile 448.07 seviyesine indi. Japonya'da Topix Endeksi, yenin Çarşamba günü yüzde 0.7 düşmesinin desteği ile yüzde 0.6 yükseldi. Ded'in dün açıklanan Eylül ayı toplantı tutanakları, birkaç politika yapıcının, beklenenden iyi çıkan ekonomik veriler e enflasyonun hız kazanacağına ilişkin endişelerin faiz artırımının yakın olduğu yolundaki beklentileri güçlendirmesinin ardından, faiz artırımının "göreceli olarak yakın bir zamanda" yapılması gerektiğini düşündüğünü gösterdi.
Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 20-21 Eylül'de gerçekleştirdiği ve üç üyenin faiz artırımı yolunda muhalif kalmasına karşın faizin değiştirilmeme kararının alındığı toplantının tutanakları, kararın "kılpayı" alındığını gösterdi. Vadeli kontratlar, yıl sonuna kadar faiz artırımı olasılığının yüzde 68 olduğunu gösteriyor. Bu olasılık geçen ayın sonunda yüzde 59 seviyesindeydi. ABD'nin faiz artırımına gitmesi, bu ülke ile Japonya ve Avrupa'daki para politikalarının daha da farklılaşmasına neden olacak. Aralarında Toyota Motor Corp.'un da bulunduğu Japon ihracatçı şirketleri, yenin daha da gerilemesi ve karları desteklemesi ile birlikte yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 düşerken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi, Samsung Electronics Co Ltd.'nin yüzde 1.8 yükselmesi ve son dört günde ilk çıkışını gerçekleştirmesi ile birlikte fazla değişmedi.
Tayland'ın hisse senedi gösterge endeksi Mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine yöneldi. Yen dolar karşısında yüzde 0.3 tırmanırken, yuan altı yılın en düşük seviyesine indi. Ham petrol düşüşüne devam etti ve yüzde 0.8 kayıpla varil başına 50 doların altına indi.
Yatırımcılar, Çin ekonomisindeki derinleşen yavaşlamaya ilişkin işaretleri, Fed'in faiz artırımına gitme olasılığının artması ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma (Brexit) sürecine ilişkin belirsizlikleri hazmetmeye çalışıyor. ABD merkez bankası Fed'in Çarşamba akşamı açıkladığı Eylül ayı toplantı tutanakları, yıl sonundan önce para politikasının sıkılaştırılacağına ilişkin beklentileri güçlendirdi.
Shell, Türkiye'de doğalgaz atağında
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Dünya da dolar miktarı azalınca çinin dolar ile ihracatı azalması normal her ülkeye o ülkenin kendi parası karşılığı ihracat yaparsa ihracatı artar...biz öyle yapıyoruz çok arttı..
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:30)