E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişte---

Asya borsaları yükselişte

Asya borsaları yükselişte
03 Eylül 2013 - 08:04 borsagundem.com

Asya borsaları yükselişini sürdürürken, altın ve yen değer kaybediyor...

Asya borsaları dünya genelinde açıklanan olumlu imalat verilerinin ardından bugün yükselirken, altın ve yen ABD'nin Suriye'ye olası müdahaleyi ertelemesi sonrası güvenli liman alımlarının azalmasıyla düştü.
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi dünkü yüzde 1.2'lik yükselişin ardından bugün yüzde 0.7 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 2.5'lik yükseliş kaydetti.
Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 dolayında kayıpla 1,392.26 dolar seviyesinde yer aldı.Açıklanan verilere göre, euro bölgesi imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ağustos'ta nihai 51.4'e yükselerek beklentilerin üzerinde bir değer aldı. Euro bölgesinin en büyük ekonomisi olan Almanya'da da imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ağustos'ta 51.8'e yükseldi.
Çin'de ise Temmuz'da 47.7 seviyesinde yer alan HSBC imalat PMI Ağustos'ta 50.1'e yükseldi. ABD'de piyasalar Labour Day tatili nedeniyle dün kapalıydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)