E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
MSCI Asya Pasifik Endeksi teknoloji hisseleri öncülüğünde yüzde 1,1 yükseldi. Singapur'da gösterge endeks yüzde 2'den fazla yükselirken Hong Kong Hang Seng teknoloji endeksi yüzde 3'ün üzerinde arttı.
Samsung, TSMC ve Apple tedarikçileri Apple'ın Cuma günkü yüzde 8'lik yükselişinin ardından ralli yaptı. Birçok teknoloji devi kötü bilanço açıklarken Apple'ın bilançosu görece iyi geldi.
Hong Kong Borsaları bugün yükselirken Çin'de Şanghay yatay seyretti, CSI 300 endeksi yüzde 0,2 düştü. Japonya'da Topix endeksi yüzde 1,4, Nikkei yüzde 1,7 yükseldi.
Tayvan'da Taiex borsası yüzde 1,2, Güney Kore'de Kospi yüzde 1, Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,1 yükseliş kaydetti.
Bloomberg'te yer alan haberde, Tokai Tokyo Research Kıdemli Stratejisti Shoji Hirakawa "Büyük teknoloji hisselerinde sadece Apple'ın finansal sonuçları beklendiği gibi kötü gelmedi, bu da piyasaları desteklemiş olabilir" yorumunu yaptı.
Çin'de hem imalat hem hizmet PMI 50 eşik değerinin altına indi
Çin'de fabrika faaliyeti yavaşlayan küresel talep ve üretimi etkileyen katı COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle Ekim ayında beklenmedik bir şekilde düştü.
Çun Ulusal İstatistik Bürosu (NBS), Ekim ayına ilişkin resmi imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerini açıkladı.
Buna göre, imalat sektörü PMI Eylül ayındaki 50,1 seviyesinden 49.2'ye doğru bir düşüş gösterdi. Analistlerin beklentisi endeksi 50,0 seviyesine hafif bir düşüş göstereceği yönünde oluşmuştu.
Çin'in ekonomik büyümesi üçüncü çeyrekte beklentileri aştı, ancak kalıcı COVID-19 kısıtlamaları, emlak sektöründe yaşanan uzun süreli düşüş ve küresel durgunluk riskleri uzun vadede daha güçlü bir canlanmayı gölgeledi.
Benzer nedenlerle imalat dışı sektörler için de PMI verileri 50,6 seviyesinden 48,7 seviyesine kadar indi.
Genel PMI verisi ise 50,9 puandan 49,0 puana geriledi. Böylece üç endekste de 50 puan eşik değerinin altına gelindi.
Japonya'da perakende satışlar güçlü bir artış gösterdi
Japonya'da perakende satışlar Eylül ayında güçlü bir artış gösterdi.
Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı verilerine göre, perakende satışlar Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 artarak 12,59 milyar yen oldu. Piyasalarda beklenti artışın yüzde 4,1 olacağı yönündeydi.
Perakende satışlar aylık bazda yüzde 1,1 arttı.
Aynı ayda büyük ölçekli parekendecilerde satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 artış gösterdi.
Petrol yeni haftada yükselişte
Borsada yatay başlangıç bekleniyor
Günün önemli şirket haberleri 31/10/2022
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:29)