E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın üçüncü işlem gününde sabah seansında yatırımcıların Çin'in enflasyon verisini değerlendirmeleri ile çoğunlukla geriledi.
Çin ana karasında Şanghay endeksi yükseldi, Shenzen ise geriledi. Hong Kong'da da endeks düştü.
Japonya'da Nikkei 225 ve Topix endeksleri yatay seyretti. Güney Kore'de ise Kospi endeksi geriledi. Avustralya'da endeks dalgalı seyretti.
Çin'de üretici fiyatları Mayıs ayında 2008 yılından bu yana görülen en hızlı artışını yaşadı. Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre, Mayıs ayında üretici fiyatları küresel emtia fiyatlarındaki patlamanın ve düşük bazın etkisiyle geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,0 arttı. Eylül 2008'de üretici fiyatları yüzde 9,1 yükselmişti.
Nisan ayında yüzde 6,8 olan artışın Mayıs ayında yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.
Yılın ilk 5 ayında ise üretici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 arttı.
Mayıs ayında Çin'de tüketici fiyatları da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 arttı. Bu, son 8 ayın en yüksek artışı olarak kayıtlara geçti.
Tüketici enflasyonunun Mayıs'ta yüzde 1,5 olması bekleniyordu. Nisan ayında fiyatlar yüzde 0,9 artmıştı.
Avustralya'da tüketici güveninde Covid-19 ile ilgili yeniden alevlenen endişeler nedeniyle bir gerileme yaşandı.
Westpac Banking ve Melbourne Institute tarafından hazırlanan ankete göre, tüketici güveni Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 5,2 azalarak 107,2 puan oldu. Bir önceki ay endeks 113,1 seviyesinde bulunuyordu.
Yeni Zelanda'da iş dünyasının görünümü Haziran ayına ilişkin öncü verilere göre düşüş gösterdi.
Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubunun(ANZ) düzenlendiği anket sonuçlarına göre, İş Dünyası Güven Endeksi 1,8 puandan -0,4 puana indi.
İş dünyasının hareketliliğini ölçen Aktivite Görünüm Endeksi ise 27,1 puandan 29,1 puana yükseldi.
Yeni Zelanda'da ekonominin aktivitesini ölçmek için kullanılan ve özellikle büyüme tahminlerine gösterge oluşturan ANZ Trafik Endeksi (ANZ Truckmeter) Mayıs ayında düşüş gösterdi.
Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu'nun(ANZ) hazırladığı verilere göre, ağır trafik endeksi yüzde 4,8 düşüşle 1686 puana indi.
Güney Kore'de büyüme final verilerle yukarı yönde revize edildi.
Güney Kore Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, 2021 yılı ilk çeyreğinde ekonomi bir önceki döneme göre %1,7 büyüdü. Öncü verilerde büyüme %1,6 seviyesinde açıklanmıştı.
Aynı dönemde yıllık bazda büyüme %1,9 artış göstererek, öncü verilerde açıklanan %1,8'in üzerine çıktı.
Güney Kore'de işsizlik oranı Mayıs ayında artış gösterdi. Güney Kore İstatistik Bürosu(KOSTAT) tarafından yapılan açıklamaya göre, bir önceki ay yüzde 3,7 olan mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı yüzde 3,8'e yükseldi.
Mevsimsel düzeltilmemiş verilerle işsizlik oranı yüzde 4,0 olarak sabit kaldı.
İşsiz sayısı 1 milyon 147 binden 1 milyon 148 bin çıkarken, istihdam edilen kişi sayısı 27,21 milyondan 27,55 milyona yükseldi.
Avrupa'nın ardından New York borsası da karışık kapandı
Avrupa borsaları günü karışık seyirle tamamladı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (14:58)