E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Noel tatili sebebiyle birçok Borsada işlem geçmeyen Asya'da açık olan borsalarda karışık bir görünüm hakimdi.
Çin ana karasında Şanghay ce Shenzen endeksleri yataya yakın artış gösterdi. Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, Çin'de sanayi karlılıkları Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde9 artış gösterdi.
Japonya'da Nikkei 225 ve Topix endeksleri negatif bölgede kaldı, Güney Kore'nin Kospi endeksi ise hafif yükseldi.
Japonya'da perakende satışlar beklentilerin üzerinde arttı
Japonya'da perakende satışlar Kasım ayında beklentilerin üzerinde artış gösterdi. COVID-19 vakalarının düşüş göstermesinin de etkisi ile Kasım ayında tüketicilerin mal ve hizmet alımları için cesaretlerinin artmasına bağlı olarak perakende satış hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 arttı.
Ekonomistler, Kasım ayında perakende satışların yüzde 1,7 artmasını bekliyorlardı. Ekim ayında satışlar yüzde 0.9 artış göstermişti.
Kasım ayında perakende satışlar mevsimsel etkilerden arındırıldığında bir önceki aya göre yüzde 1,2 yükseldi. Ekim ayında artış oranı yüzde 1,0 seviyesinde gerçekleşmişti.
Kasım ayında akaryakıt satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,2 yükseldi. Araç satışları ise yüzde 14,1 azaldı.
Çin'de sanayi şirketlerinin karlarında büyüme yavaşladı
Çin'de sanayi şirketlerinin karlarında büyüme Kasım ayında Ekim ayına göre çok daha yavaş bir büyüme gösterdi.
Kasım ayında sanayi şirketlerinin karları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,0 artarak 805,96 milyar yuan oldu. Ekim ayında karlar yüzde 24,6 büyüme göstermişti.
Ocak-Kasım döneminde de sanayi şirketlerinin karlarında büyüme yılın ilk 10 ayındaki yüzde 42,2'den yüzde 38,0'a yavaşladı ve 7,98 trilyon yuan oldu.
Çin Ulusal İstatistik Bürosu kıdemli analisti Zhu Hong yaptığı değerlendirmede, devletin toptan fiyatlardaki artışı yavaşlatma çabasının sonucunda madencilik ve ham madde sektörlerinin sanayi şirketleri karlılığına katkılarının zayıfladığını belirtti
Çin, offshore piyasalara hisse satışının denetimini sıkılaştırmayı planlıyor
Çin Menkul Kıymet ve Düzenleme Komisyonu, Çin merkezli şirketlerini offshore hisse satışlarının denetimlerini sıkılaştırmayı planladığını ve bunun bu yıl finansal piyasalarda etkili olan düzenleyici belirsizliklerin azaltılmasına yardım edeceğini savundu.
Komisyon'un Cuma günü yayınladığı taslak kurallar, offshore piyasalara kote olmak isteyen Çin şirketlerinin Çin yasalarına ve düzenlemelerine uymalarını sağlayacak bir çerçeve ortaya koyuyor.
Kruallar, değişken paylı varlık (VIE) yapısını kullanan şirketlerin offshore kotasyonlarına izin verilmeye devam edilmesini öngörüyor. VIE, yurt dışı piyasalara kote Çin teknoloji şirketlerin büyük bölümü tarafından kullanılan bir yapı. Bu yapı ile Çin'in belirli sektörlere yabancı yatırımı sınırlamalarından kaçma imkanı buluyorlar.
Kovid-19'da son 24 saat: 173 vefat, 20 bin 138 yeni vaka
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:02)