E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Asya Borsaları haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların Japonya'nın birinci çeyrek gayrisafi yurt içi hasılasının revize edilmesini değerlendirmeleri ile karışık seyretti.
Nikkei 225 ve Topix Endeksleri revize edilen ve beklentilerden daha ılımlı olan daralma verisinin ardından yükseldi.
Bölgede Çin'de Shenzen ve Şanghay endeksleri geriledi, Hong Kong'da ise endeks yükseliş kaydetti.
Öte yandan Güney Kore ve Avustralya'da da endeksler pozitif bölgede seyrediyor.
Japonya ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 küçüldü.
Japonya’da iflas eden şirket sayısı 9 aylık düşüşün ardından baz etkisiyle Mayıs ayında artış gösterdi. Japon Araştırma Şirketi Teikoku Databank'ın yaptığı açıklamaya göre, iflas eden şirket sayısı yıllık yüzde 60,1 artışla 461 oldu. Geçen yılın aynı ayında iflas eden şirket sayısı 288 seviyesindeydi.
Japonya’da banka kredilerinde büyüme Mayıs ayında yavaşladı. Şirketlerin kredi talebinin azalmasına bağlı olarak Mayıs ayında bankta kredileri geçen yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 2,9 arttı. Nisan ayında krediler yüzde 4,8 büyümüştü. Mayıs ayında bankalar 578,4 trilyon yuan kredi verdiler.
Japonya'da enflasyondan arındırılmış reel ücretler Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 arttı. Bu, Temmuz 2010'dan bu yana görülen en büyük artış olarak kayıtlara geçti.
Reel ücretlerin bu kadar yüksek bir artış göstermesinde, korona virüs krizinin etkisi ile TÜFE'nin Nisan'da yüzde 0,5 düşmesi de etkili oldu.
Nisan ayında nominal toplam nakit kazançlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 arttı. Mart ayında artış yüzde 0,6 olmuştu.
Şirketlerin faaliyetlerinde güçlenmenin bir işareti olan mesai ücretleri de Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 yükseldi. Bu, Ağustos 2019'dan bu yana görülen ilk yıllık bazda artış oldu.
Avustralya'da iş dünyası güveni gerilerken, koşullar olumlu yönde gelişti. National Australia Bank(NAB) tarafından düzenlenen anketine göre, iş dünyası güven endeksi Mayıs ayında 23 puandan 20 puana indi. İşe alım, satış, kar göstergesi olan ve iş piyasası koşullarını yansıtan güven endeksi 32 puandan 37 puana yükseldi. Ankete göre, Ülkede kapasite kullanım oranı yüzde 85,1 oldu. Bir önceki ay kapasite kullanımı yüzde 85,3 seviyesinde bulunuyordu. Ticaret endeksi 41 puandan 47, şirketlerin karlılık endeksi 34 puanda 40 puana, istihdam endeksi 20 puandan 25 puana yükseldi.
New York borsası haftanın ilk gününü karışık kapattı
Avrupa borsaları Almanya hariç yükselişle kapandı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:19)