E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları emtia ile yükseliyor---

Asya borsaları emtia ile yükseliyor

Asya borsaları emtia ile yükseliyor
11 Mayıs 2016 - 06:44 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, emtia fiyatlarındaki artışın desteği ile yükselişini ikinci güne taşıdı

Asya hisse senetleri, emtia fiyatlarının toparlandığı bir ortamda, Japonya hisse senetlerindeki rallinin öncülüğünde değer kazandı ve bölge hisselerinin gösterge endeksi yükselişini ikinci güne taşıdı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, Tokyo saati ile 09:02'de 127.99 seviyesine çıktı. Traderları son iki haftada etkileyen aşağı beklenti, emtiadaki toparlanma ortamında, ABD hisse senetlerinin Salı günü son iki ayın en hızlı yükselişini yapmasının etkisiyle gevşedi. Japonya'da Topix Endeksi, yenin iki haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretmesinin etkisiyle yüzde 0.9 yükseldi.

Auckland'da First NZ Capital Group Ltd. ekonomi ve strateji direktörü Chris Green, "Emtiadaki artışlar ve ABD hisselerindeki ralli ile birlikte, alımların devam ettiğini görüyoruz," dedi ve "Fed'in faiz artırımını geciktireceğine ilişkin beklentiler ve Çin'den gelen güçlü enflasyon verileri kısa vadede hisse senetleri için destekleyici unsurlar" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de enflasyonun güçlendiğine dair işaretler sanayi metallerinde yükselişleri tetikledi ve petroldeki yükselişin yanında, Bloomberg Emtia Endeksi'nin yüzde 2 yükselmesine yardımcı oldu. Hisse senedi piyasasındaki bu sıçrama, dünyanın en büyük ekonomilerindeki yavaşlama ve buna bağlı olarak merkez bankalarının teşviklerinin etkinliğinin sorgulanması sonucu geçen hafta küresel hisse senetlerinin toplam değerinde 1.5 trilyon dolarlık erimeye neden olan satış dalgasının ardından geldi. ABD'de Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki (S&P 500) yükseliş, beklenenden daha kötü çıkan Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin Fed'in para politikasını daha yavaş sıkılaştıracağı beklentisini güçlendirmesiile birlikte Cuma günü başladı.

Güney Kore'de Kospi ENdeksi yüzde 0.3 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 tırmanırken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.4'lük bir çıkış gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)