E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAstraZeneca korona virüs aşısı üretimine başladı---

AstraZeneca korona virüs aşısı üretimine başladı

AstraZeneca korona virüs aşısı üretimine başladı
07 Eylül 2020 - 16:07 borsaningundemi.com

AstraZeneca, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği aşının ilk 30 milyon dozunu üretmeye İngiliz hükümetinin talebi üzerine başladığını açıkladı.

İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca, İngiltere hükümetinin talep ettiği 30 milyon doz korona virüs aşının üretimine başladığını duyurdu.

Oxford Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen ADZ122 adlı aşının üçüncü aşama kilinik deneyleri İngiltere, Brezilya, ABD ve Güney Afrika’daki yaklaşık 30 bin katılımcı üzerinde devam ediyor ve aşı henüz kitlesel kullanım için onay almadı.

"YETERİNCE KLİNİK ARATIRMA VERİSİ BULUNUYOR"

Ancak, Oxford Aşı Grubu'nun direktörü Prof esör Andrew Pollard, Oxford Üniversitesi'nin Kovid-19 aşısı hakkında bu yıl karar merciilerinin önüne koymaya yetecek kadar klinik araştırma verisinin olduğunu açıkladı.

“AZD-1222”  adlı potansiyel korona virüs aşısı şempanzelerden alınan adenovirüsün genetik kodu değiştirilerek enjekte ediliyor. AstraZenaca ve Oxford Üniversitesi tarafında yapılan açıklamalarda daha önce söz konusu aşının gönüllülerde güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturduğu açıklandı.

"GELECEK YILIN İLK AYLARINDA KULLANILABİLİR"

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ise konuyla ilgli yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık’ın AstraZeneca aşılarının üretiminine herhangi bir onay alamadan çoktan başladığını belirterek, “AstraZeneca ile halihazırdai 30 milyon doz aşıyı kapsayan bir sözleşmemiz var. Bu dozları onaylanmadan önce üretmeye başlıyorlar ki onay geldikten sonra hemen halka dağıtılmak için hazır olsun. En iyi senaryoda aşının gelecek yılın ilk birkaç ayında kullanılmasını bekliyoruz” dedi.  

KLİNİK DENEMELER 3 AŞAMADA YAPILIYOR

Bir aşının yaygın olarak kullanılabilmesi için 3 aşamada insanlar üzerinde test edilmesi gerekiyor.

Klinik denemelerin ilk aşamasında, az sayıdaki gönüllü sağlıklı denek üzerinde aşının güvenli olup olmadığı ve olası yan etkileri araştırılıyor. İkinci aşamada, güvenilirliği doğrulanan aşının etkinliği 100'den fazla denek üzerinde test ediliyor. Üçüncü ve son aşamada ise aynı işlem, binlerce denekle tekrarlanıyor. Tüm bu süreç, aylar ve hatta yıllar alabiliyor.

33 AŞI ADAYI, KLİNİK DENEME AŞAMASINDA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, 28 Ağustos itibarıyla dünya genelinde Kovid-19'a karşı 33 aşı adayı klinik deneme, 143 aşı adayı ise klinik öncesi değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ07 Eylül 2020 19:42

    Ben şahsen sonuçu görmeden vucuduma virüs neden sokayım ondn sonr öbür dünya yı boylayayım. bu virüsu abd ve israil çıkarttı bunların ellerinde ilaç ve aşısı da varmış diye basında haberler var idi.

  • derviş akpınar07 Eylül 2020 18:26

    aşıyı bırakın basit etkili hiç bir yan etkisi olmayan ilacı buldum iki haftadır sağlık bakanına ulaşamiyorum.  050548264 08 yeşil çay coronanın bir numaralı ilacı ilan ediyorum hastalar 5 büyük bardak yeşil çay içsin.

  • FİNANSŞÖR07 Eylül 2020 19:41

    senin kadar binlerece bilim adamı olan devletin kafası çalışmıyor galiba.

  • recep polat07 Eylül 2020 17:20

    haberin kaynağını merak ediyorum paylaşan olursa sevinirim 8-) 

  • Okie Dokie07 Eylül 2020 16:34

    Biz virüsü çok sevdik. Aşı filan istemiyoruz. Hem aşı zararlı.

  • Aşıcı07 Eylül 2020 19:05

    Şşşş okiee satmadınmı len daha sen uzaya gidenleri anadın sen hangileri :))) aşı çıkarsa piyasaya bu defa morga gidecek ikiside

  • Sevgin karşılıksız kalmasın 07 Eylül 2020 17:05

    Umarım oda seni çok sever ve hiç terketmez.