E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAselsan'ın geliştirdiği sistem satıldı---

Aselsan'ın geliştirdiği sistem satıldı

Aselsan'ın geliştirdiği sistem satıldı
22 Nisan 2017 - 14:46 borsagundem.com

ASELSAN'ın denizaltılar ve su üstü platformlarında kullanılmak üzere geliştirdiği KULAÇ İskandil Sistemi, ilk ihracat sınavından başarıyla geçti. Sistem, Endonezya denizaltısına entegre edildi

ASELSAN'ın denizaltılar ve su üstü platformlarında kullanılmak üzere geliştirdiği KULAÇ İskandil Sistemini tercih eden Endonezya, ASELSAN'ın denizaltı ve su altı akustik sistemlerine yönelik yeni taleplerde bulundu. KULAÇ İskandil Sistemi ASELSAN tarafından denizaltılar ve su üstü platformlarında kullanılmak üzere geliştirildi. Seyir yardımcı sistemi olarak kullanılan KULAÇ, yaydığı akustik sinyalin dipten/su yüzeyinden yansımasının dinlenmesi ve gönderme/alma zamanı arasındaki farkın ölçülmesiyle derinlik tespitini gerçekleştiriyor.

ASELSAN tarafından milli olarak geliştirilen ve Türk denizaltılarında da kullanılan KULAÇ İskandil Sistemi ile Türkiye’nin su altı akustik sistemlere yönelik ilk ihracatına imza atıldı. KULAÇ İskandil Sistemi, bir süre önce Endonezya denizaltısına entegre edildi.

KRI Nanggala 402 denizaltısında gerçekleştirilen entegrasyon ve kabul faaliyetleri çok kısa süre içinde başarıyla tamamlanarak müşteri memnuniyeti üst düzeyde sağlandı.

Sistemin denizde başarılı bir şekilde göreve başlamasının ardından Endonezya, ASELSAN ürünü denizaltı ve su altı akustik sistemlerine yönelik yeni taleplerde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 57,70
En Yüksek: 58,00
En Düşük: 57,00
Değişim 0,17 %
FK: 22,37
PD / DD: 2,12
İşlem Hacmi 868.366.031
Toplam Adet: 15.093.347
Ağırlıklı Ort.: 57,53
ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • samet24 Nisan 2017 09:31

    almanların mersedesi varsa türkiyeninde asalsanı var bu hisse çok guzel yerlere gelcek kanısındayım muhtiş şiparişi var innılmaz karler elde edecek

  • burak22 Nisan 2017 22:57

    MİLLİ GURURUMUZLA BİRLİKTE BAŞKA YÜZDE YÜZ YERLİ FİRMAMIZ KAREL DE AYNI SENARYOLARI BEKLİYORUZ

  • Yorumspor22 Nisan 2017 21:08

    Aselsanın yalnızca savunma Alanının dışında, otomotiv (Temsa ile elektrikli araç, GM ile ilettikleri araç bataryası), akıllı şehir sistemleri ( İBB ile MBS Gözetleme sistemi, BEDAŞ ile DEPAR arıza kesinti sistemi), otomatik tahsilat sistemi ( KGM ile köprü otoyol tahsilat sistemi), Uydu ve iletişim sistemleri ( netaş ile ULAK 5 G) gibi sivil teknoloji alanına da yönelmesi ilerisi için kar marjının çok yükseleceğini düşünüyorum. Şirket geçen yılın aynı Dönemi'ne göre iki kat sipariş aldı. Ilk çeyrek bilançoyu olumlu etkileyecektir.

  • ali22 Nisan 2017 17:11

    aselsanıda satarlar merak etmeyin bize kalmaz

  • MİNAS22 Nisan 2017 15:10

    GURURUMUZ ASELSAN..

  • Terim22 Nisan 2017 14:54

    Helal olsun Aselsan'a.Dünya konjonktörü,silahlanma ve savunma sanayi üzerine yoğunlaştığı bu ve gelecek dönemde çok daha fazla işler yapacak.Özellikle Füze sistemlerinide hallettiğinde.Borsanın en değerli şirketi olacaktır.