E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yurtdışından alınan cihazların yurda getirildikten sonra görüşmelere açılabilmesi için birkaç işlem yapılması gerekiyor.
Gümrüklerden geçirilecek ve kayıt edilecek her cihaz için kullanıcılardan, Maliye Bakanlığı adına 115 TL vergi alınıyor.
Bunu herhangi bir vergi dairesine telefonunuzun seri numarasıyla ödeyebilirsiniz.
Bir sonraki işlem telefonun BTK’ya (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) IMEI kaydının yapılması.
Kişinin yurda giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu var. Bunda pasaportun üstüne basılan giriş mührü esas alınıyor.
Kişilere 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış… Trt Haber'den İbrahim Erdem'in haberine göre IMEI iki farklı şekilde kaydettirilebilir.
1. YÖNTEM
Yurda giriş/çıkış damgalarının, resminin ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaların birer fotokopisi, üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçe, pasaportunun aslı ve vergi ödemesini gösteren dekont ile birlikte en geç bir ay içerisinde Abone Kayıt Merkezlerine başvurması gerekiyor.
Abone merkezleri bu işlem karşılığında 5-20 lira arasında değişen ücret talep edebiliyorlar.
2. YÖNTEM ÜCRETSİZ KAYIT SİSTEMİ
Diğer bir yöntem ise E-devlet üzerinden yapılan kayıt. (Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT’den 1 TL karşılığında şifre alabilirsiniz). turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden doldurduğunuz form ile başvuru yapabilirsiniz. Burada cihazın kaydı sisteme ücretsiz alınıyor. Bundan sonraki aşamada cihazın durumunu http://imei.tk.gov.tr/tr/index.php internet adresinden sorgulayabilirsiniz.
Telefonunuza *#06# tuşlayarak cihazınızın seri numarasını ( İMEİ ) öğrenebilirsiniz.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
115 tl'yi maliyeye yatırdıktan sonraki işlemler için yazılmış bu.
2. yöntemde 115 tl vergi dahil mi acaba yoksa hariç mi?
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:28)