E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinArkadaşlarına yemek ısmarlayan polis yakalandı---

Arkadaşlarına yemek ısmarlayan polis yakalandı

Arkadaşlarına yemek ısmarlayan polis yakalandı
26 Eylül 2014 - 09:55 borsaningundemi.com

Arkadaşlarına 2 bin TL'lik yemek ısmarlayan polisten şüphelenen arkadaşları inceleme yaptı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’e bağlı Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nin (PEKOM) Tozkoparan’daki merkezinde muhasebe bölümünde görev yapan memuru H.A., iddiaya göre bazı polis arkadaşlarını yemeğe götürdü. Habertürk'ün haberine göre, H.A., yemeğe 2 bin TL hesap ödedi. Halil Avcı’nın arkadaşlarına “2 bin TL’lik pahalı yemek ısmarladığı” dedikoduları emniyet içinde yayılmaya başlandı. Amirleri de bu durumu şüpheli bulup kolları sıvadı. 

GİZLİ SORUŞTURMA

PEKOM Müdürlüğü, bir uzman ve özel bir hesap denetçisi ile anlaşarak, çok gizli bir denetim başlattı. Baltalimanı Polisevi ve Sosyal Tesisleri, Ortaköy Polisevi ve Sosyal Tesisleri’nin tüm muhasebe kayıtları incelemeye alındı.

GÖZALTINA ALINDI

Yapılan ilk incelemelerde, polis memuru H.A.’nın tedarikçi bir firmaya ödemesi gereken 290 bin TL2lik ödemeyi sistem üzerinden ödenmiş gibi gösterdiği ancak firmaya bu ödemeyi yapmadığı belirlendi.
Firma da kendilerine herhangi bir ödemenin yapılmadığını bildirdi. Bunun üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, 2 ayrı üniversite mezunu, yüksek lisans diplomalı polis memuru H.A.’yı gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.A., tutuklanarak cezaevine konuldu.

MİKTAR BÜYÜDÜ

Avcı’nın 2006 yılından itibaren aynı görevde çalıştığının belirlenmesi üzerine soruşturma genişletildi. Bir müfettiş ve hesap denetçisi geriye doğru tüm hesap hareketlerini incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde ise vurgun miktarının şimdiden 3 milyon TL’ye ulaştığı tespit edildi. Miktarın artması beklendiği de kaydedildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde usulsüzlükle ilgili soruşturma genişletilerek devam ettiriliyor. Muhasebe yazılım firması ile sosyal tesislerin mali müşavirlik hizmetlerini sağlayan firmalar hakkında da tahkikat başlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adil04 Ocak 2015 14:35

    Demek ki neymiş, bu tür işletmeler sıkı denetlenmediği zaman her an bu tür olaylarla karşılaşılır. Tabii buna en başta askeri ve devlet kuruluşlarının tesisleri de dahil.