E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArınç'tan provokasyon uyarısı---

Arınç'tan provokasyon uyarısı

Arınç'tan provokasyon uyarısı
30 Temmuz 2013 - 12:35 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Arınç, Eylül ayında yeni protestoların yapılacağına dair hükümetin elinde istihbarat bilgileri olduğunu açıkladı

Bülent Arınç, dün TRT'de yaptığı açıklamada, bunun için spor müsabakaları ya da üniversitelerin açılmasının bahane edilebileceğini söyleyerek, şöyle konuştu;
"Bizim önümüzdeki dönemden itibaren yeni protestoların farklı amaçlarla ve farklı yollarla ileride gündeme geleceği yönünde istihbaratımız var, en azından Eylül'den sonra üniversitelerin açılmasını bahane edebilirler, spor olaylarını bahane edebilirler, farklı günleri bahane edebilirler, farklı günleri kendi amaçları bakımından önemli saydıklarından o günlerde yine geçmişte yaşadığımız olaylara benzer birtakım davranışlarda bulunabilirler, bunlara kesinlikle müsaade edilmez, hukukun dışına çıkıldığı zaman hukuk devleti bunlara mutlaka karşı koyar, biz de elimizdeki imkanlarla bunları önlemeye çalışırız ve bunda da başarılı oluruz."
SİLİVRİ UYARISI
Arınç, 5 Ağustos'ta Ergenekon davasının karar duruşması nedeniyle internet medyası ve sosyal medyada bir hareketlenme başladığını da kaydederek, "Şimdi yine internet medyasından ya da sosyal medyadan "Silivri'yi işgal et" diye bir yayılma başladı. Ben duyarlı vatandaşlarımızdan bu tür tehditlere, şantajlara ve provokatif eylemlere kesinlikle inanmamalarını , yüz vermemelerini ve bu tür sosyal medyadan yapılan çağrılara karşı kendi hukuki haklarını kullanmalarını istiyorum" dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm süreci konusunda da PKK'nın Türkiye'deki silahlı unsurlarını "yüzde 100 oranında çekmediğini", çekilmenin tamamen sonlanması için verilen tarihin de "eylül-Ekim ayları" olduğunu söyleyen Arınç, şöyle konuştu:
"Örgütün lideri silahları bırakın diyor. Bunu kim hayal edebilirdi. Ama kendi yazdığı mektubunu kendi aracısı milletvekilleri ile binlerce insana hitaben okuduğunda artık ne zaman ülkeyi terk edecekleri konuşuldu bunun adı da 8 Mayıs konuldu. Bugüne kadar 75 gün geçti çıkışlar başladı. Şimdi yüzde 15 mi 20 mi elbette bu seviyelerde olabilir biraz daha artmış olabilir bir izahı da vardır. Bir çekilme var yüzde 100 e ulaşmadı. 100 de 100 için verilen tarihler belki eylül ekim aylarıdır, o tarihlere doğru bir çıkış söz konusu. Bunu herkesin bilmesi görmesi bilmesi tespit etmesi mümkün değil doğru da değil. Gelirlerken bilemediklerine göre çıkarken de bilememiş olabilirler."
"ESAD KÜRTLERİ TÜRKİYE'YE KARŞI KOZ OLARAK KULLANIYOR"
Suriye'de Esad yönetiminin, ülkenin kuzeyindeki Kürtleri Türkiye'ye karşı "koz olarak kullandığına" dikkat çeken Arınç, "Suriye maalesef bir bölünme ve parçalanma istidadı gösteriyor, bunu kesinlikle arzu etmeyiz, toprak bütünlüğü muhakkak önemlidir, halkın yapısının demokratik sistem içinde temsili muhakkak çok önemlidir. Kuzeyde mutlaka Kürtler var... Esad onlardan istifade etmek istiyor, Türkiye'ye veya muhaliflere karşı muhaliflerle çatıştırıyor bir yandan da Türkiye'ye karşı koz olarak kullanıyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)