E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisArena yatırımcısına müjde!---

Arena yatırımcısına müjde!

Arena yatırımcısına müjde!
20 Mart 2012 - 12:44 borsagundem.com

Ankara 8. İdare Mahkemesi, Redington’ın yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi.

Arena Bilgisayar’da şirketin yüzde 49.4’ünü alan Hintli Redington ile küçük yatırımcılar arasında ‘çağrı’ konusunda süren hukuki mücadelede mahkemeden yatırımcılar lehine bir karar daha çıktı. Ankara 8. İdare Mahkemesi, Redington’ın yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi.
Arena Bilgisayar’da şirketin yüzde 49.4’ünü alan Hintli Redington ile küçük yatırımcılar arasında ‘çağrı’ konusunda süren hukuki mücadelede mahkemeden yatırımcılar lehine bir karar daha çıktı.
Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin kararına geçmeden önce Arena Bilgisaray’da Redington ile küçük yatırımcıları karşı karşıya getiren süreci hatırlatayım:
22 Eylül 2010 tarihinde Arena Bilgisayar ortaklarından İzi Kohen, Alvi Mazon, Ahmet Umur Serter, Fatma Ece Serter, Mehmet Betil ve İsmail Namık Tülümen, şirket sermayesinin yüzde 49.40’ına denk gelen paylarının (şirket sermayesinin yüzde 50.60’ı halka açık) toplam 42.5 milyon dolara Redington’a satışı için hisse devir sözleşmesi imzaladı. 29 Kasım 2010‘da da taraflarca tüm şartlar yerine getirildi ve hisse devir işlemi gerçekleşti. Arena’yı alan Redington’ın çağrı muafiyeti ise Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kabul edildi. Çünkü SPK’nın yaptığı son düzenlemeye göre, yüzde 50 ve altında bir oranı satılan bir şirkette çağrı zorunluluğu bulunmuyordu.
Ancak Arena’nın hisselerini alan küçük yatırımcılar, şirketin her ne kadar yüzde 49.40’ı satılsa da yönetimin değiştiği gerekçesiyle Danıştay nezdinde çağrı muafiyetinin iptaline yönilik dava açtı. Danıştay’ın ‘çağrı muafiyetinin yürütmesini durdurma’ kararı SPK’nın 22-26 Ağustos 2011 tarihli Haftalık Bülteni’nde yayımlandı.
Danıştay’ın kararı sonrasında SPK da Redington’a küçük ortaklara çağrı veya muafiyet için yeniden başvurmasını istedi. 20 Eylül’de SPK’ya başvuran ve yeniden çağrı muafiyeti isteyen Redington, istediği olumlu yanıtı alamadı. Bunun üzerine Redington, 24 Ekim’de SPK işleminin iptaline ve söz konusu işlemin yürütmesinin durdurulması talebine ilişkin SPK aleyhinde dava açtı.
Bu hatırlatmadan sonra gelelim Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin geçen hafta verdiği karara. Mahkeme, Redington’ın yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi. Söz konusu davanın esastan görüşülmesi henüz sonuçlanmış değil. Redington, Mahkeme’nin geçen haftaki kararına da itiraz edeceklerini duyurdu. Hukuki süreç devam etse de şu ana kadar verilen tüm kararlar küçük yatırımcılar lehine çıktı. Bize ulaşan yatırımcıların konuyla ilgili eleştirilerinin başında hukuki sürecin uzun sürmesi geliyor.
Yatırımcıların ortak görüşü, “Haklı olduğumuzu düşündüğümüz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Ancak sürecin uzaması bizim alternatif yatırım fırsatlarından vazgeçmemiz anlamına geliyor” yönünde. Sürecin bir an önce sonuçlanması hem Redington hem de küçük yatırımcıların ileriye dönük yeni karar vermelerinin önünü açacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 28,70
En Yüksek: 29,78
En Düşük: 28,58
Değişim -2,91 %
FK: 0,00
PD / DD: 2,28
İşlem Hacmi 13.049.073
Toplam Adet: 447.489
Ağırlıklı Ort.: 29,09
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan20 Mart 2012 14:35

    Kardeşim yapsanıza çağrıyı. Redingtonun itiraz etmesi yürütmeyi durdurmaz. Benim ülkeme gelip bana kazık atmaya mı çalışıyorsunuz.

  • YORUMCU20 Mart 2012 14:31

    redington daha fazla diretmeden çağrı da bulunmalı, (hint kurnazlığını bırakmalı) görünen köy klavuz istemez, görünen o ki mahkemeler çağrıda bulunma yönünde karar verecekler, o halde bu inat ne? yatırımcıyı üzmenin anlamı yok...