E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAraplar petrol üretimini dondurmakta kararlı---

Araplar petrol üretimini dondurmakta kararlı

Araplar petrol üretimini dondurmakta kararlı
23 Mart 2016 - 09:00 borsagundem.com

OPEC üyesi İran ve Suudi Arabistan'ın petrol üretimini dondurmamasına rağmen diğer üyeler üretimi kısmaya kararlı

17 Nisan’da Doha’da düzenlenecek petrol toplantısı öncesi petrol üreticilerinin yapacakları açıklamalar dikkatle takip ediliyor. Dün de Financial Times’a konuşan bir OPEC yetkilisine göre Suudi Arabistan, İran üretimi dondurmasa bile, kendi petrol üretimlerini dondurmaya kararlı olduğunu belirtti. Son yapılan açıklamalarda bilindiği gibi İran’ın üretim miktarını 4 milyon varile çıkarılana kadar dondurma kararı almayacağı açıklanmıştı. Bu yüzden İran’dan sürpriz bir karar değişikliği beklenmiyor. Ancak diğer önemli üretici ülkelerin fiyatları yükseltmek adına çaba göstermesi, petroldeki yükselişin orta ve uzun vadeye yayılması açısından önemli.
Dün açıklanan Amerikan Petrol Enstitütsü’nün haftalık rakamlarına göre, benzin stoklarında ciddi bir azalma görülürken, petrol stoklarındaki artış da dikkat çekti. Bu akşamda açıklanacak ham stok verilerinin beklenti üzerine çıkması halinde, petrolde kısa vadeli bir düzeltme süreciyle karşı karşıya kalabiliriz. Ancak orta ve uzun vadeli trendde yükselişin devam etme ihtimalini yüksek görüyoruz. Brent petrolde 2014 Aralığından itibaren düşen trendin üst bandı 42.00-42.50 bölgesine tekabül ediyor. Fiyatların bu bölge üzerinde kalması halinde orta ve uzun vade için önemli bir yükseliş göstergesi olacaktır. Kısa vade de ise 42.00 dolar üzerinde günlük kapanış oluşmaması durumunda 40.00-40.30 aralığına kadar geri çekilme gerçekleşebilir.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)