E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAramco’nun halka arz süreci hız kazandı---

Aramco’nun halka arz süreci hız kazandı

Aramco’nun halka arz süreci hız kazandı
16 Mayıs 2023 - 16:16 borsagundem.com

Aramco'nun milyarlarca dolarlık halka arz hazırlıklarının hız kazandığı, çalışmaların önümüzdeki haftalarda netlik kazanacağı belirtildi.

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Aramco'nun halka arz hazırlığının ivme kazandığını açıkladı. Söz konusu arzın son yıllarda dünyanın en büyük arzlarından biri olması bekleniyor.

Bloomberght' de yer alan habere göre, Suudi Arabistan Krallığı’nın Riyad Borsası’nda devam eden bir teklifin fizibilitesini incelemek için birkaç danışmanla birlikte çalıştığını açıklayan kaynaklar, çalışmalara devam edilip edilmeyeceği konusunda önümüzdeki haftalarda bir karar alınacağını söyledi.

Diğer taraftan, kesin bir zaman çizelgesi belirlenmemiş olsa da, halka arzın bu yıl en kısa sürede gerçekleşebileceği kaydedildi.

Piyasa değeri 2,1 trilyon dolar

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ocak 2021'de yaptığı açıklamada, hükümet gelirlerinin krallığın ulusal varlık fonuna aktarılarak gelecekte devlet petrol devinde daha fazla hisse satacaklarını söylemişti.

2,1 trilyon dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük enerji şirketi olan Aramco, bu yıl yüzde 14 artarak Exxon Mobil Corp. gibi batılı petrol devlerini geride bıraktı.

Aramco'nun net kârında büyük düşüş

 

Aramco'dan 10 milyar dolarlık yatırım görüşmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)