E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAralık vadeli altın kontratları geriledi---

Aralık vadeli altın kontratları geriledi

Aralık vadeli altın kontratları geriledi
24 Temmuz 2013 - 19:13 borsagundem.com

ABD konut satışlarının Haziran'da beş yılın en yükseğine ulaşması ve Fed'in teşvikleri beklenenden daha erken azaltma ihtimali altını düşürüyor

Altın fiyatları, ABD konut satışlarının Haziran ayında beş yılın en yükseğine ulaşmasıyla gelişen ekonomi sinyalleri vermesi ve Fed'in teşvikleri beklenenden daha erken azaltabileceği ihtimallerini artırması ile düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Konut satışları Haziran ayında yüzde 8.3 artarak 497.000'e çıktı ve Mayıs 2008'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Altın bu yıl, bazı yatırımcıların metalin değer koruma niteliğine olan güvenlerini yitirmelerinin ardından ve Fed'in tahvil alımlarını gevşeteceği endişeleri arasında yüzde 20 düştü ve bu hareketle birlikte, altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar 56.6 milyar dolar eridi.
New York'ta bulunan Heraeus Precious Metals Management başkan yardımcısı David Lee, "Açıklanan her yeni veri tahvil alımlarının azaltılmaya başlanacağı tarihle ilgili bir söylenti yaratıyor. Piyasa Fed'in net olmasını istiyor" yorumunu yaptı.
ARALIK VADELİ KONTRAT 1.333 DOLARA GERİLEDİ
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 gerileyerek, yerel saat ile 11:10'da, ons başına 1.333.10 dolara gerilerken, erken saatlerde yüzde 0.9 kadar yükselmişti.
Altın destekli ETF'lerdeki varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dün 2.8 ton düşerek 1.971.7 ton ile Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi. Fed ekonomiyi desteklemek için her ay 85 milyar dolar tutarında tahvil alıyor.
Altın vadelileri Temmuz ayında, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin parasal gevşemenin Eylül ayında azaltılmaya başlanmasına yönelik karar için çok erken olduğunu kaydetmesi ile birlikte, yüzde 9.1 yükseldi ve Ocak 2012'den bu yana en iyi aylık performansını göstermeye yönlendi.
Eylül vadeli gümüş kontratları New York'ta, yüzde 0.2 düşüşle ons başına 20.205 dolara gerilerken, düşüşünü ikinci güne taşımaya doğru ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)