E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BURAK TAŞÇI
[email protected]
twitter.com/buraktasci
Türkiye’de otomobil aksesuarlarının satışı yasal ancak kullanımı yasak. Devlet ise bunun için herhangi bir denetimde bulunmuyor. Türkiye’deki otomobillerin neredeyse hemen hepsi polis kontrolüne girdiğinde bağlanabilecek durumda. Bunun nedeni ise araçlara sonradan takılan her şeyin yasal olmaması. Yani aracınıza ek olarak taktırdığınız her şey ceza kesilme nedeni olabilir.
Son günlerde cam filmleri üzerine yoğunlaşan trafik polisleri filmli araçları affetmiyorlar ve cezayı kesiyorlar. Cam filmi konusunda birçok web sitesi ve forumlarda herkes tarafından bir fikir yürütülmüş. Şimdi size cam filmli bir aracın nasıl muameleye tabi tutulduğunu birebir anlatayım.
Öncelikle aracınızda cam filmi varsa ve polis uygulamasına takıldığınızda cezayı alacaksınız. Ceza makbuzuna polis memuru “7 gün film cam için izin verildi” yazıyor. Bu 7 gün içerisinde cam filmlerini söktürmeniz için polis memuru size izin veriyor. 7 gün içerisinde filmleri söküp, aracınızı dört cepheden filmsiz ve plakalar okunur halde fotoğraflayarak herhangi bir ilçe emniyet müdürlüğündeki “Trafik Denetleme” şubesine gidip renkli çıktısını aldığınız fotoğraflar, ruhsat fotokopileri, trafik sigortası fotokopisi, kimlik fotokopinizle aracınızdaki “Trafikten Men” kararını kaldırabilirsiniz.
FİLMLER SÖKÜLMEZSE NE OLUR?
Ceza aldığınız halde polisin uyarısına uymayarak hala film camlı aracınızı kullarsanız aracınız cezayı aldığınız 7. günün sonunda sistem tarafından otomatik olarak “Trafikten Men” ediliyor. Satış yapamazsınız, muayene yapamazsınız. İlk polis uygulama noktasında polis tarafından aracınız trafikten men ve ayrıca film cam nedeniyle bağlanıp otoparka çekilir. Her biri için ayrı ayrı ceza yazılır. Ceza puanları ehliyetinize işlenir. Bundan sonra ise aracınızı otoparktan çıkartmak için cezaları ödersiniz. Yine 7 gün film camların sökülmesi için izin verilir. Verilen izin kağıdıyla beraber TUVTURK’e gidip aracınızı muayene ettirirsiniz. Muayene sonrasında tekrar “Trafik Denetleme” şubesine gidip aracınızın filmsiz fotoğraflarını, ruhsat, trafik sigortası, kimlik fotokopilerini vererek “Trafikten Men” kararını kaldıracaksınız.
ARKA CAMLARA FİLM SERBEST Mİ?
Ülkemizde maalesef lüks araçlardaki karartılmış camlara ya da filmlere müsaade ediliyor. Ancak yerli araçlara yapılan film veya cam karartma kesinlikle affedilmeden ceza kesiliyor. Eğer aracınızda film varsa kesinlikle yasak. İster arka camda olsun ister yan camlarda kesinlikle yasak ve ceza yazılma nedeni. Bu filmler 1 numara yani en açık renk olsa da film var olduğu için ceza kesilir.
DEVLET MÜDAHALE ETMİYOR
Türkiye’de her yerde devasa tabelalarla “Cam filmi yapılır” ibarelerine rağmen hiçbir devlet kurumu bu işletmelere ceza kesmiyor ya da yasal olmayan cam filmlerine el koymuyor. Ucuz Çin malı ve yapıldıktan sonra mor renk alan adi cam filmlerini işletmeler 70 TL’den başlayan fiyatlarla yapıyorlar. Bu rakam filmin kalitesine göre 500 TL’ye kadar çıkabiliyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Merhabalar, Bende 154 TL cezayı yedim, filmli camdan ötürü. Şimdiki sorum şu, cezayı ödeyip filmi söktürüp trafik şubeden men cezasını kaldırttıktan sonra yeniden yaptırmayı düşünüyorum. Ondan sonra atıyorum 3 ay sonra trafikten men falan yokken aracın üstünde, birdaha yakalanırsam filmli camdan direk arabamı bağlayamazlar değil mi? Sadece cezamı yazıp 7 günde söktürmemi isterler değil mi? Editörün notu: Filmleri söktürüp tekrar film yaptırdıktan sonra uygulamada filmi gördüklerinde aracınızı bağlarlar. Çünkü bilgisayar sisteminden aracınızın geçmişi ile ilgili bilgiler yer alıyor.
oh iyi olmuş,basın cezayı ödesinler,zengin cahil millete bişey olmaz
MADEM YASAK SATIŞINI ENGELLESİNLER YA DA SERBEST BIRAKSINLAR
jeeplere bakın polis denen memurlar bizim paramızla bize ceza kesiyorlar ALLAH korkusu olmayan memurlar için geçerli
burası türkiye:)
Taş devrinden kalma yasakçı bir zihniyet.. Cam filminin trafiğe ne zararı var.. Eğer görüşü engelliyor deniyorsa, arkası kapaı doubla arajlar ve minübüsleri men edelim, ayrıca kamyonlar ve otobüslerde arkası aynadan görüyor,onlarda arka cam taksınlar.:)) Bunu eleştirmiyor haber, film takılmasının serbest olmasını eleştiriyor, bu kadar cahil haberci olursu , millete ne diyelim ki...
işin enterasan tarafı,birçok resmi araçlarda ve buraya lütfen dikkat!birçok resmi veya sivil polis otosunda da film görebilirsiniz.lastikleri aşnmış,tabiri caiz ise kabaklaşmış,eksozu sizi gece uykunuzdan uyandıracak kadar gürültülü,hatta son zamanların modası lokanta kuryeliği yapan gürültülü,teypli ve sonuna kadar sesi açık motosikletler,vs.vs.birde en kötüsü ne biliyormusunuz.bakkal ehliyetliler.inanın gecenin bir yarısı farlarını yakmayı unutan ve çoğu koyu renkli kapkaranlık arabaların son sürat aniden önünüze çıkması.çok kişiyi ikaz ettiğm olmuştur.bence devlet bu kadar kolay ehliyet vermemelidir.kursa gitmeden sınava giren ve arabayı yerinden kaldıramayan bile ehliyet alabilmekte ve o aptal cesaretle yollara çıkmaktalar.tv de görüyoruz kazaları.Allah hepimizi korusun.
Luks araçlar, jiplerin neredeyse hepsinin camları filmli!! Ama onlara ceza kesilmiyor, karşılarına sıradan vatandaş çıktığında affetmiyorlar.. Bu nasıl hukuk devleti??? Ayrıca filmli cam neden yasak olurki??? Hele hele arka camlardaki filmler trafikte ne gibi bir sıkıntı yaratır anlamadım gitti? Tonajının iki katı yük alan egzosu fabrika bacası gibi tüten kamyonlar, farları, stoparı, sinyalleri bozuk araçlar, ehliyetsiz alkollü sürücüler bitti sıra filme geldi.. Kazalara neden olan şeylere odaklansalar daha mantıklı olmaz mı?? Ne diyelim Türkiye gerçekten filim ülke......
Film yerine eksozlardan çıkan patlak seslere baksalar daha iyi olur.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (12:14)