E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriApple'ın karı arttı---

Apple'ın karı arttı

Apple'ın karı arttı
03 Kasım 2017 - 00:19 borsaningundemi.com

Apple hisseleri çeyrek dönem karının ve beklentilerinin etkisiyle sıçrayışa geçti.

Apple Inc. hisseleri borsanın kapanış saatlerinin ardından hızlı bir yükseliş yaşıyor. Şirketin açıkladığı kar ve gelir rakamlarının beklentilerin üzerinde olması bu durumda etkili oluyor. Kapanış sonrası elektronik ortamlarda gerçekleşen işlemlerde Apple hisseleri yüzde 3.3 oranında yükselişle 173.74 dolardan işlem görüyor.

Şirketin açıklamasında mali yılın dördüncü çeyreğin net karın toplamda 10.71 milyar dolar hisse başına 2.07 dolar olduğu ifade edildi. Bir önceki yılın aynı döneminde toplam 9 milytar Dolar ve hisse başına 1.67 dolar kar açıklanmıştı .

Şirketin gelirleri ise anılan dönemler itibarıyla 46.85 milyar dolardan 52.6 milyar dolara yükseldi. Analistlerin beklentileri hisse başına karın 1.87 dolar ve gelirlerin 50.69 milyar dolar olacağı yönündeydi.

Önümüzdeki çeyrek dönem için yani mali yılın ilk çeyreği için analistlerin beklentileri hisse başına karın 3.75 dolar ve gelirlerin 85.16 milyar dolar olacağı yönündeydi. Şirket yöneticileri anılan dönemde gelirlerin 84 ila 87 milyar Dolar aralığında olacağını öngördüler. Apple hisseleri bu yıl yüzde 45.2 oranında değer kazandı.
Apple'ın dahil olduğu Dow Jones endeksi ise aynı dönemde yüzde 19 oranında değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)