E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriApple yükseliş haftasına giriyor---

Apple yükseliş haftasına giriyor

Apple yükseliş haftasına giriyor
06 Eylül 2024 - 14:53 borsagundem.com

Apple hisselerinde gelecek hafta belirgin bir ralli yaşanması bekleniyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, “Apple hissesi, gelecek haftaki iPhone 16 tanıtımından kaynaklanan 4 potansiyel katalizörün sayesinde yüzde 25 yükseliş potansiyeline sahip” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Apple'ın yaklaşan iPhone 16 etkinliğinde herhangi bir ‘yukarı yönlü sürpriz’in duyurulması halinde bunun hisse senedi fiyatına yansıyabileceği öngörülüyor.

4 katalizör

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Goldman Sachs, paylaştığı notta, 4 sürprizin hisseyi Çarşamba kapanışından itibaren yüzde 25'lik potansiyel bir yükselişi temsil eden 276 dolarlık fiyat hedefine yaklaştırabileceğini söylüyor.

Apple'ın büyük iPhone tanıtım duyuruları genellikle ‘haberi sat' etkinliği olma eğiliminde olmasına rağmen, hisse senedi son beş yılda büyük iPhone duyuru günlerinde S&P 500'ü ortalama yüzde 0,70 oranında geride bıraktı.

Dört yukarı yönlü sürpriz arasında yeni iPhone'lar için bir fiyat artışı duyurusu, Apple Intelligence özellikleri ve uygulamaları için beklenenden daha erken bir lansman tarihi, yeni iPad duyuruları ve telekom şirketlerinden beklenenden daha iyi promosyonlar yer alıyor.

Fiyat artışı gelir artışı anlamına gelecek

iPhone 16 modellerinin serisinde beklenmeyen bir fiyat artışının Apple'a doğrudan bir gelir artışı sağlayacağı düşünülüyor. Goldman Sachs, “Apple, yıllar içinde donanım özelliklerinde sürekli yenilikler yapması nedeniyle buna fazlasıyla hak kazanacaktır” diyor.

Goldman Sachs analisti Michael Ng, “Bizim görüşümüze göre, Apple'ın son yıllarda iPhone donanımına ve Apple ekosistemine yaptığı yatırımlar tüketicilere ek değer sağladı ve bunun fiyat artışlarını haklı çıkarmaya yardımcı olması gerekiyor” diye yazıyor.

Şirketin telefonlarının fiyatını artırmasının bir yolu, temel modelin depolama alanını 128 GB'tan 256 GB'a çıkarmak. Ng, “iPhone Pro'nun, Eylül 2019'da iPhone 11 Pro ile ilk kez tanıtıldığından beri fiyat artışı yaşamadığını görüyoruz” diyor.

Yapay zeka tüketicilerin odağında

Goldman, Apple'ın yeni nesil iPhone'larının yapay zeka özelliklerini piyasaya sürmesiyle tüketiciler arasında ilgi odağı olmasını da bekliyor. Banka, şirketin iPhone gelir büyümesinin hem 2025 hem de 2026’da, yapay zeka özellikleri ve yeni iPhone donanım faktörleri tarafından katalize edilerek yüzde 9'a çıkmasını beklediğini belirtiyor ve ekliyor: “Bu büyümenin bir kısmı, genellikle büyük indirimli iPhone'larla yeni müşterileri cezbetmeye çalışan AT&T, Verizon ve T-Mobile gibi telekom operatörlerinin cazip sübvansiyon programlarıyla desteklenebilir.”

Apple'ın iPhone 16'nın yanı sıra, Apple Watch serisinin yenilenmesini ve popüler kablosuz kulaklıkları AirPods'un dördüncü nesil yenilenmesini duyurması da bekleniyor. Goldman Sachs, Apple fiyat hedefini önceki 275 dolar seviyesinden 276 dolara hafifçe yükseltti.

Apple'dan işten çıkarma kararıApple'dan işten çıkarma kararı

 

Buffett Apple hisselerini neden satıyor?Buffett Apple hisselerini neden satıyor?

 

Apple’daki yükselişin nedeni bastırılmış talepApple’daki yükselişin nedeni bastırılmış talep

 

Apple'dan 'Apple Intellegence' kararıApple'dan 'Apple Intellegence' kararı

 

Apple borsada rekor kırdıApple borsada rekor kırdı

 

Wall Street efsanesi: Apple hisselerini bırakmayınWall Street efsanesi: Apple hisselerini bırakmayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)