E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmerikan rüyası sona erdi---

Amerikan rüyası sona erdi

Amerikan rüyası sona erdi
28 Nisan 2014 - 08:55 borsagundem.com

The Guardian gazetesi yazarı Michael Cohen, ABD’deki orta sınıfın diğer gelişmiş ülkedeki orta sınıftan daha kötü olduğunu yazdı

ABD ekonomisinin temel taşı olan orta sınıfın artık eskisi kadar zengin olmadığı ve çok çalışan herkesin başarılı olabileceğinin kabul edildiği “Amerikan Rüyası”nın sona erdiği öne sürüldü. İddianın sahibi The Guardian yazarı Michael Cohen, ABD orta sınıfının 2. Dünya Savaşı sonrasında büyümenin lokomotifi olduğunu ve uzun bir süre Amerikan orta sınıfının diğer gelişmiş ülkelerdeki orta sınıftan daha zengin olduğunu söyledi. “Durum artık böyle değil” diyen Cohen, ABD’li zenginlerin diğer ülkelerdeki zenginlerden çok daha varlıklı olmasına rağmen Amerikan orta sınıfının zenginliğinin eridiğini ve Avrupalı orta sınıfın gerisinde kaldığını yazdı.

ANKETLER UMUTSUZLUĞA İŞARET EDİYOR

ABD’de yapılan bir ankete değinen Cohen, Amerikalıların yüzde 60’ının “ülkenin yanlış yolda olduğu” görüşünü paylaştığını ifade etti. Aynı ankette kendini orta sınıf olarak görenlerin oranı ise yüzde 44 olarak gerçekleşti.

YÜZDE 40 KENDİNİ ALT SINIF GÖRÜYOR

“En son anketlerde kendini alt gelir sınıfında tanımlayanların oranı yüzde 40 olarak belirlendi” diyen Cohen, bunun 2008’deki orana göre yüzde 15’lik bir artışa işaret ettiğini söyledi.

POLİTİKACILAR SORUMLU

Cohen, ABD’nin orta sınıfının içinde bulunduğu durum içinse 40 yıldır izlenen politikaların sorumlu olduğunu belirtti. “Siyasetçiler sorumluluklarını bırakarak en zenginleri ve en iyi bağlantılara sahip olanları ekonomide avantajlı hale getirdiler” dedi. Cohen, devletin iş yaratması gibi bir sorumluluğu olduğu, ekonomiyi büyütmesi gerektiği, sosyal bir güvenlik ağı kurması gerektiği ve güçsüzlerin yanında yer alması gerektiği gibi düşüncelerin yok olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)