E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSürmanşetAltında yükseliş uzun olmayabilir---

Altında yükseliş uzun olmayabilir

Altında yükseliş uzun olmayabilir
28 Ocak 2016 - 11:11 borsagundem.com

Vakıfbank tarafından hazırlanan altın fiyatları analiz raporunda, Fed toplantısı sonrası altın fiyatlarını değerlendirdi.

Çin ve emtia piyasası kaynaklı risklerin güvenli liman olarak görülen yatırım araçlarına ilgiyi artırması nedeniyle yeni yıla iyi bir başlangıç yapan altın fiyatları, bu hafta Fed toplantısına ilişkin beklentilerle yön buldu. Toplantının tamamlanmasından önce Fed’in güvercin tonda açıklama yapacağına yönelik fiyatlamaların desteğini alan altın fiyatları dün 1,127 dolar/ons seviyesine kadar tırmandı. 
Toplantının dün akşam saatlerinde sonlanmasının ardından gelen açıklamaların ilk etapta beklenildiği kadar güvercin tonda bulunmamasıyla altında aşağı yönlü gevşemeler yaşandı. Böylece altın fiyatları günü %0.45 oranında sınırlı bir artışla 1,124 dolar/ons seviyesinden sonlandırdı. Akşam saatleri itibarıyla geri çekilmeye başlayan altın fiyatları bu sabah da kar realizasyon baskısı altında aşağı yönlü seyir izliyor. Altının son dönemde izlediği başarılı 
performansın Fed tarafından gelen açıklamalarla sekteye uğramasını önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Ancak esas olarak önemli altın ithalatçısı ülkelerin başında gelen Çin ve Hindistan’daki ekonomik problemler nedeniyle altındaki yükseliş seyrinin uzun vadede 
sürdürülebilir olmayabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca emtia piyasasına genel olarak zayıf bir seyrin hakim olduğu görülüyor. Kısa vadede Çin ve petrol fiyatları kaynaklı endişeler altın fiyatlarına zaman zaman alımların gelmesine halinde, 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1,132 dolar/ons direnci öne çıkacaktır. Ancak, altın fiyatlarında son dönemde görülen yükseliş seyrinin bir trend hareketine dönüşmesi için yeterli hikaye bulunmadığını ve altın fiyatlarının 1,110 dolar/ons desteği üzerinde tutunmasının önemli olacağını düşünüyoruz. 

Altın 1 2 3 
Destek Direnç
1,110 1,098 1,086
1,125 1,132 1,143

Vakıfbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)