E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yukarı yönlü trende devam---

Altında yukarı yönlü trende devam

Altında yukarı yönlü trende devam
03 Mart 2014 - 12:25 borsagundem.com

Yükselen trendini devam ettiren altın fiyatları 1.350 dolar seviyesini gördü

 Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününde Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesinin etkisiyle son dört ayın en yüksek seviyesi olan 1.350 dolara kadar yükseldi.
Geçen hafta analistlerin kritik direnç seviyesi olarak belirttikleri 1.338 dolar seviyesini yukarı yönlü kıran altının ons fiyatı 1.345 dolara kadar yükselse de haftayı 1.326 dolar seviyesinden tamamlamıştı.
 
ALB Menkul tarafından hazırlanan analizde altın fiyatlarında görülen seyir ve gelişmelerin fiyatlara etkisi değerlendirildi. ALB Menkul'ün altın analizinde şu değerlendirmelere yer verildi:

''Altın’da yukarı yönlü trend devam ediyor ...
 
Hafta başında yükselen trendini devam ettiren altın fiyatları 1345 USD dolar seviyesinden satış baskısı görerek 1320  USD seviyesine kadar geri çekilse de, bu seviyeden toparlayarak 1325 seviyesinden kapattı. Ukrayna’daki siyasi tansiyonun artması ve Çin tarafında emlak kredilerinde kısıtlamaya gidilmesi altında güvenli liman konumunu güçlendirdi. Çarşamba günü küresel piyasalarda dolar endeksinin değer kazanması ve 2 aydır mevsimsel koşullardan dolayı beklentileri karşılamayan ABD verileri sonrası bu ay açıklanan dayanıklı mal siparişleri ve konut satışları verileri sonrası altın fiyatları geriledi. Ayrıca ABD tarafında 4. Çeyrek büyüme rakamı aşağı yönlü yüzde 2.4 seviyesine revize edildi. FED Başkanı Janet Yellen konuşması piyasalar tarafından takip edildi. Yellen konuşmasında parasal genişlemenin kademeli olarak azaltmanın devam edeceğini belirtti.
Metinde ayrıca varlık alım programının önümüzdeki toplantılarda ölçülü adımlarla azaltılacağı ve sonbahar ayında bitirmek istediklerini belirtti. Ancak verilerin kötü gelmesi durumunda tahvil alımlarında azaltımın gözden geçirileceği bildirildi.  Ayrıca toplantıda ABD verilerinin mevsimsel koşullardan şu an için ne kadar etkilendiğini belirtmenin zor olduğu söylendi.

Bu hafta veri akışı yönünden aktif bir gün geçireceğiz. Özellikle ABD tarafında hafta başından itibaren kişisel harcamalar, ISM imalat endeksi, ADP tarım dışı istihdam değişimi, ISM imalat dışı endeksi, birim emek maliyetleri, tarım dışı üretkenlik, fabrika siparişleri, işsizlik başvuruları, iş gücüne katılım oranı, işsizlik oranı ve tarım dışı istihdam değişimi ön plana çıkmaktadır. Özellikle tarım dışı istihdam değişim dikkatle izlenmelidir. Dünyanın en büyük 2. Ekonomisi konumundaki Çin tarafında Çin ithalat, ihracat ve ticaret dengesi ve Çin TÜFE izlenecektir.

Teknik olarak  haftaya sert yükseliş ile başlayan altın bu hafta 1345 USD üzerinde tutunması durumunda 1355 USD, 1373 USD ve 1390 USD  seviyeleri, altının 1345 USD desteğini aşağı yönlü kırması durumunda ise  1338 USD,1330 USD ve 1320 USD seviyeleri hedeflenebilir. Altında  yukarı yönlü trend devam etmek ile beraber Ukrayna gerilimi altını desteklemektedir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)