E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAltında Fed etkisi---

Altında Fed etkisi

Altında Fed etkisi
02 Aralık 2015 - 11:44 borsagundem.com

IKON Menkul Değerler günlük raporunda altın fiyatları analizi hazırladı.

Altında uzun zamandır süren düşüş eğiliminde dün ABD tarafından zayıf gelen ISM İmalat PMI ve FED yetkililerinin faiz artırımı için temkinli konuşmaları sonrasında toparlanma görüyoruz. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Aralık ayındaki toplantıda yaklaşık 10 yıl sonra gerçekleştirilecek ilk faiz artırımının yapılıp yapılmayacağına ilişkin karar konusunda tedirgin olduğunu kaydederken, FED üyesi Brainard, faiz artırımında temkinli ve aşamalı bir yaklaşım beklediğini belirtti. Haftaya kazançlı başlayan Altın, bu açıklamaların da etkisiyle kazançlarını korudu.
Teknik açıdan baktığımızda  güne yatay ve kazançları koruma eğiliminde başlayan Altının 1065 seviyesinde üzerinde kalıcı olmayı başardığını görüyoruz. Yükselişin devamı için yukarıda 1080 direnci oldukça önemli. Ancak kısa vadede 1070 seviyesinin üzerinde kalıcılık ta yükselişin desteklenmesi için kritik. Sarı metalde olası geri çekilmelerde ise 1065 seviyesinin altında fiyatlanma önemli.
Destekler: 1065 - 1050 - 1020
Dirençler: 1070 - 1080 - 1100 

IKON Menkul Değerler 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)