E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında dolar baskısı sürüyor!---

Altında dolar baskısı sürüyor!

Altında dolar baskısı sürüyor!
18 Aralık 2015 - 07:00 borsagundem.com

Altın, Fed sonrası güçlenen dolar ile birlikte haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Altın, Fed'in yaklaşık 10 yıl sonraki ilk faiz artırımının doları desteklemesi ve talebi düşürmesinin ardından beş yılı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında seyrediyordu ve üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek Singapur saati ile 10:27'de ons başına 1,054.99 dolara çıkmasına karşın haftayı yüzde 1.8 kayıpla geçmeye hazırlanıyor. Metal Perşembe günü yüzde 2.3 düşüşle 1,047.79 dolara kadar indi ve 3 Aralık'ta gördüğü 5 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine yaklaştı. Altın son dokuz haftanın sekizini kayıpla geçti ve 2015 yılında yüzde 11 geriledi.

Altının üst üste üçüncü yılı da kayıpla geçmeye yönelmesi, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılacağına yönelik beklentilerin güçlenmesinden destek buldu ve yatırımcılar şimdi 2016'daki faiz artırımlarının olası hızına bakıyor. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar Perşembe günü de düştü ve son iki haftanın en hızlı kaybını yaşadı. Bununla birlikte varlıklar altı yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'nin hazırladığı raporda, "Fiyatlar Fed'in faiz artırımının ardından baskı altında kaldı; güçlü dolar rallisi talebi düşürdü" denildi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi , Perşembe günü 2005'in başlarına kadar giden veriler dikkate alındığında en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Cuma günü, altı gün süren kazancını korudu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)