E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında açığa satış tavsiyesi---

Altında açığa satış tavsiyesi

Altında açığa satış tavsiyesi
05 Eylül 2014 - 16:49 borsagundem.com

Goldman Sachs altında açığa satış önerisinde bulundu

Goldman Sachs’ta emtia araştırmaları biriminin başkanı Jeffrey Currie, Ukrayna-Rusya krizi ile Avrupa ve Japonya’daki ekonomik güçsüzlük altını destekliyor olsa da fiyatların Amerikan merkez bankası Fed’in güttüğü politikanın baskısı altında olduğunu söyledi. 

Currie bu nedenle değerli metalin yıl sonuna kadar bugünkü seviyelerinden yüzde 17 değer kaybedeceğini öngördü.

Jeffrey Currie, "Yıl sonundaki hedefimiz 1,050 dolar seviyesi. Bu sonuca da Fed’in nihai olarak baskın güç olacağı ve fiyatlar üzerinde daha da aşağı yönlü bir baskı oluşturacağı görüşünden hareket ederek varıyoruz. 

Altının dolardaki değer kayıplarına karşı koruma aracı olduğuna dikkat çeken Currie değerli metalde açığa satış tavsiye etti. 

Altın dün sabah onsu 1,270 dolar civarında işlem görüyordu. Bu yıl yüzde 4 yükselen ons fiyatı mart ayı ortalarında 1,384 dolarla 2014’ün en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Geçtiğimiz 12 ayda yaklaşık yüzde 25 gerileyen altın Eylül 2011’deki 1,923 dolarlık gün içi rekorunun ise yüzde 33 uzağında.

RBC değerli metaller analisti George Gero, “Sanırım 1,250 dolar civarında tutunacağız ve bir miktar kelepir avı yaşanacak,” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup06 Eylül 2014 10:59

    Altın 1200 USD civarına gelirse güvenli bir şekilde alım yapılabilir. Üretim maliyetleri nedeniyle kalıcı olarak 1200 USD altında duramaz.