E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltına talep artıyor---

Altına talep artıyor

Altına talep artıyor
04 Ocak 2016 - 11:20 borsagundem.com

Vakıfbank, altın fiyatlarında öne çıkan gelişmeleri analiz etti

Fed’in uzun bir aranın ardından sıkılaştırıcı politikaya geçmesi ve dünyadaki en büyük altın talepçileri olan Çin, Hindistan gibi ülkelerden gelen talebin de azalması sebebiyle 2015 yılı altın emtiası için satıcılı bir yıl oldu. Yılbaşına göre dolar endeksi %8.35 değer kazancı yaşarken, aşağı yönlü baskılar sebebiyle altın fiyatları ise %9.93 değer kaybı yaşamış oldu. Altın fiyatları yılın son işlem gününde ise 1,061 dolar/ons seviyesinden güne başlamasının ardından düşük işlem hacminin de etkisiyle doji hareketi yaparak günü açılış seviyesinden sonlandırmış oldu.
Bu sabah ise 1,062 dolar/ons seviyesinden güne başlayan altın fiyatlarında artan taleple birlikte yükseliş yaşandığı ve altın fiyatlarının 1,070 dolar/ons seviyelerini gördüğü dikkat çekiyor. Altın emtiasının bu sabah karşılaştığı talepte Suudi Arabistan’ın İran ile diplomatik ilişkileri kesme kararının küresel risk alma iştahını düşürerek güvenli liman alımlarını 
arttırması etkili oldu. Haftayı %1.39 değer kaybı ile sonlandıran altın fiyatlarında jeopolitik risklerden kaynaklı alımların kısa vadeli de olsa devam ettiğini görebiliriz. Altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerinde ilk etap için izlediğimiz 1,086 dolar/ons direnci, aşağı yönlü hareketlerinde ise 1,052 dolar/ons desteği takip edilmeli. 

Altın 1 2 3
Destek 1,052 1,043 1,033
Direnç 1,086 1,100 1,125

Vakıfbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)