E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına dolar desteği---

Altına dolar desteği

Altına dolar desteği
09 Eylül 2015 - 09:10 borsagundem.com

Dolardaki düşüş altına yükseliş getirdi

Altın, dolardaki düşüşün ardından kazançlaarını korurken, platin ve palladyum Güney Afrika'daki protesto gösterilerinden dolayı ralli yaptı. 

Sydney'de CMC Markets Asia Pacific Pty şef piyasa analisti Ric Spooner, "Dünya piyasalarında risk alma durumu var," dedi ve "Bu normalde altın piyasaları için negatifken, doların euro ve yen karşısında düştüğü görüldü. Bu altının göreceli olarak sakin seyretmesine yardımcı oldu" şeklinde görüş bildirdi. Zayıf dolar, diğer paralar cinsinden fiyatlanan altını daha az cazip kılıyor. 

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,125.48 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:37'de 1,124.24 dolara geldi. Metal Salı günü yüzde 0.2 değer kazandı. 

Asya hisse senetleri, Çin'in finans piyasalarına istikrar kazandırabileceğine ilişkin iyimserlikle birlikte, son dört yılın en büyük yükselişini gösteren Japonya hisselerinin öncülüğünde değer kazanırken, gelişen piyasa ve emtia üreticisi ülkelerin para birimleri güç kazandı.

Altın Pazartesi günü 1,116.18 dolara kadar düşerek 18 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü ve ABD^de faiz artırımına gidileceği beklentisinin metali daha az cazip yatırım haline getirmesi ile birlikte, yılbaşından bu yana yüzde 5.1 kaybetti. 

ABD Para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günkü yüzde 0.4'lük düşüşünün ardından Çarşamba günü fazla değişmedi. 

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,123.20 doalra çıktı. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.5 yükselerek 231.71 yuana (ons başına 1,130.81 dolar) kadar çıktıktan sonra 231.39 yuana geldi. Spot gümüş, dün yüzde 2 değer kazandıktan sonra yüzde 0.5 daha tırmanarak ons başına 14.857 dolara çıktı.

Palladyum yüzde 0.8 yükselerek ons başına 594.20 dolara çıkarken ve yükselişini dördüncü güne taşırken, platin yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,008 dolara ulaştı. Güney Afrika'daki protesto gösterileri, dünyanın em önemli metal üreticilerinden Anglo American Platinum Ltd.'nin madenlerindeki faaliyeti olumsuz etkiledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)