E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ABD verisi ile değer kaybetti---

Altın ABD verisi ile değer kaybetti

Altın ABD verisi ile değer kaybetti
01 Nisan 2016 - 17:45 borsagundem.com

Altın, ABD'de istihdam verisinin beklenenden daha güçlü çıkması sonrası değer kaybetti

Altın vadeli kontratları, ABD'de tarım dışı istihdan ve ücret verilerinin tahminlerden daha fazla artmasının ardından metale yönelik değer koruma talebinin zayıflaması sonrası düştü. Kontratlar böylelikle, Kasım ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

ABD'de tarım dışı istihdam Mart ayında 215,000 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, istihdamın 205,000 artması bekleniyordu. Ortalama saatlik ücretler, söz konusu dönemde, aylık bazda yüzde 0.3 artarken, işsizlik oranı, işgücüne katılımın artmasının etkisiyle, yüzde 4.9'dan yüzde 5'e yükseldi.

Bu yıl tüm önemli emtiadaki kazançlara öncülük eden altın, küresel ekonomideki yavaşlamanın ABD ekonomisine sıçrayabileceği ve bunun da metale yönelik güvenli liman talebini artıracağı beklentisinden faydalandı. Fed Başikanı Janet Yellen, bu hafta yaptığı açıklamada, dünya ekonomisindeki risklerin artması ile birlikte, ABD'li politika yapıcıların faiz artırımı konusunda "temkinli ilerlemesinin" uygun olduğunu söyledi.

Chicago'da RJO Futures kıdemli piyasa analisti Bob Haberkorn, "İstihdam raporu, özellikle ücretlerdeki artış ile birlikte, daha parlak bir ekonomik tablo çiziyor," dedi ve "Bu altının bugün aşağı yönde hareket etmesi için yeterli" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1 düşerek, New York saati ile 08:48'de ons başına 1,223.30 doalra indi. Metal bu hareketle birlikte üst üdte dördüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi ve bu 27 Kasım'dan bu yana en uzun haftalık düşüş serisi olacak.

Fiyatlar bu yılın ilk üç aylık dönemind, Fed'in Aralık ayındaki faiz artırımının ardından harektsiz kalmasının etkisi ile yüzde 17 yükseldi ve 1986'dan bu yana en büyük çeyrek dönemlik artışını gerçekleştirdi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Perşembe günü 1.02 ton artarak 1,762.3 tona çıktı.

Gümüş vadelileri Comex'te düşerken, platin ve palladyum vadelileri, Nymex piyasasında aşağı yönde hareket etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)