E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın rüzgârı: En iyi performans gösteren emtia oldu---

Altın rüzgârı: En iyi performans gösteren emtia oldu

Altın rüzgârı: En iyi performans gösteren emtia oldu
05 Ağustos 2024 - 09:17 borsagundem.com

Altın, bu yıl yüzde 18'den fazla yükselerek rekor seviyeye ulaştı ve şimdiye kadar en iyi performans sergileyen emtia oldu

Yatırımcıların ilgisini çeken altın, 2024 yılında büyük bir çıkış yakaladı. %18,5 değer kazanan altın, rekor seviyeye ulaşarak şimdiye kadar en iyi performansı gösteren emtia oldu.

Ancak Russel'a göre değerli metal kendi başarısının kurbanı olabilir ve tüketici alımları fiyatlardaki artış nedeniyle risk altında.

Spot altın 2 Ağustos'ta ons başına 2.443,29 dolardan kapandı ve 17 Temmuz'da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.483,60 dolara kadar sürekli bir yükselişin görüldüğü bu yıl elde edilen kazanımları büyük ölçüde korudu.

Dünya Altın Konseyi geçen hafta üç aylık raporunu yayınladı ve sektör grubu ikinci çeyrekte toplam talebin 1.258,2 ton olduğunu bildirdi; bu rakam ikinci çeyrek için kayıtlara geçen en yüksek rakam ve 2023'ün aynı döneminin yaklaşık %4 üzerinde.

Ancak talep rakamlarının dökümü, önümüzdeki çeyreklerde yavaşlamaya işaret edebilecek bazı eğilimleri gösteriyor.

Talepteki en büyük artış, Konsey'in Tezgah Üstü (OTC) piyasa olarak adlandırdığı ve büyük ölçüde kurumsal yatırımcılar, yüksek net değere sahip bireyler ve aile ofislerinden alım anlamına gelen piyasadan geldi.

OTC talebi ikinci çeyrekte 329,2 ton olarak gerçekleşerek 2023'ün aynı çeyreğine kıyasla %53, ilk çeyreğe kıyasla ise %385 oranında büyük bir artış gösterdi.

Altın fiyatlarında yükseliş sürecek miAltın fiyatlarında yükseliş sürecek mi

 

Altının kilogram fiyatı yükseldiAltının kilogram fiyatı yükseldi

 

Ons altında sert yükselişOns altında sert yükseliş

 

Altının fiyatlarında yukarı yönlü hareketAltının fiyatlarında yukarı yönlü hareket

 

Altının kilogram fiyatı yükseldi  Altının kilogram fiyatı yükseldi

 

Konsey, OTC iştahındaki artışı "portföy çeşitlendirmesine" bağladı; bu da bu yatırımcıların varlık karışımlarında yeterli altına sahip olduklarını düşündükleri noktaya ulaştıklarında, muhtemelen alımları azaltacakları göz önüne alındığında, bu talebin ne kadar sürdürülebilir olduğu sorusuna yol açıyor.

Rapor aynı zamanda mücevheratta da güçlü bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)