E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın inişli çıkışlı hareketini sürdürüyor---

Altın inişli çıkışlı hareketini sürdürüyor

Altın inişli çıkışlı hareketini sürdürüyor
01 Temmuz 2022 - 07:27 borsaningundemi.com

Merkez bankalarından gelen sıkılaşma adımları piyasalardaki resesyon endişelerini gündemde tutarak altını dalgalandırıyor. Kısa vadede 1.800 dolar – 1.835 bandında seyir bekleniyor.

Uluslararası piyasalarda altın ABD ekonomisindeki daralma verisi ve Fed’den gelen şahin açıklamalar nedeniyle inişli çıkışlı hareketini sürdürüyor. Dünya'da Evrim Küçük imzasıyla yer alan habere göre, güçlü dolara rağmen ons altında düşüşlerin sınırlı olması ve fiyatların 1.830- 1.810 dolar aralığında dalgalanması, teknik beklentilerin iyileşmesine yardımcı oluyor.

Altın fiyatları, yatırımcıların yüzde 1.6 daralmaya işaret eden zayıf ABD GSYİH verilerini ve Fed Başkanı’nın şahin yorumlarına verdiği tepkiyle küçük kazançlar ve kayıplar arasında gidip geliyor. Spot altın şu sıralar 1.820 dolar bölgesinde işlem görmeden önce bu hafta 1.810 dolar seviyesine düşmüş ve ABD GSYİH verilerine tepki olarak ons başına 1.833 dolara çıkmıştı.

Altın için analistlere göre ilk destek 1.810 dolar alanında görülüyor, ardından 1.800 dolar psikolojik seviyesi ve ardından mayısın en düşük seviyesi 1.786 Dolar takip ediliyor olacak. Yukarı yönde hareketin devamı için ise 20 ve 200 günlük hareketli ortalamaların birleştiği 1.835-1.845 dolarlık alanın yeniden ele geçirilmesi gerekiyor. Analistler, 1.845 doların üzerine doğru bir kırılma yaşanırsa 1.880 dolarlık bölgeye giden yolu açabileceğini söylüyor.

TD: Pozisyon alırken faiz artışının süreceğini unutmayın

TD Securities, altın piyasalarında yukarı harekette bir süredir ertelenme yaşandığını belirtiyor. “Şahin bir Fed rejimi durgunluk korkularıyla çatışırken sarı metal iki yöne çekiliyor” diyen TD stratejistleri, “Altın yatırımcısı stagflasyon baskısına göre pozisyon alırken, kalıcı enflasyonun daha fazla faiz artışını körükleyebileceğini de akıllarında akıllarından çıkarmamalı” uyarısı yapıyor.

ERSTE, 1.880 DOLARA ÇIKMASINI BEKLİYOR

'3. çeyrek portföyünde altın tutun' tavsiyesi

Jeopolitik gerginlikler, arz sıkıntısı ve yüksek enflasyon ve zayıf ekonomik görünüm ortamı giderek belirginleşiyor. Bu gerilimli ortamda merkez bankaları para politikasını sıkılaştırıyor. Ancak zayıflayan ekonomik verilerin yılsonuna kadar faiz beklentilerinin düşmesine neden olabileceğini söyleyen Erste Group, yatırımının 3’üncü çeyrek portföyünde altın bulundurmasını tavsiye ediyor. Avusturya merkezli finans kuruluşu temmuz-eylül döneminde ons altının 1.880 dolara çıkmasını öngörüyor.

Fiyat artışını destekleyen faktörler şöyle sıralanıyor:

-Altın fiyatı 2’nci çeyrekte yüzde 5,5 düştü. Yılbaşından bu yana bakıldığında fiyatlar dolar cinsinden değişmezken, aynı dönemde Euro cinsinden yüzde 8,8 oranında arttı.

-ETF’ler yoluyla altın talebi ilk yarıda 312 ton gibi artış göstererek olumlu seyretti. Küresel olarak ETF’ler aracılığıyla tutulan altın rezervleri şu anda Kasım 2020’nin rekor değerinin sadece yüzde 1 altında olan 3 bin 869 tona tekabül ediyor.

-Finansal piyasalardaki belirsizliğin artması göz önüne alındığında, yatırımcıların güvenli liman varlıklarına olan ihtiyacı 3’üncü çeyrekte bozulmadan kaldı.

-Ukrayna’daki savaşın görünür bir zamanda sona ermesi beklenmiyor.

-Son aylarda ekonomik büyüme aşağı yönlü revize ediliyor.

-Hisse senedi endeksleri yüksek volatilite içinde.

-Faiz cephesinde yeni adımlar bekleniyor. Bununla birlikte, gerçek getiriler güçlü bir şekilde negatif kalıyor. Bu, altın fiyatı için olumlu bir ortam.

-Merkez bankaları altını rezervlerinin bir parçası olarak görüyor ve alım tarafında kalıyor. Altın fiyatının 3’üncü çeyrekte yaklaşık 1.880 dolara çıkmasını bekliyoruz.

Altında zayıf seyir sürüyor

 

Altının kilogramı 971 bin liraya geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)