E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın geriledi---

Altın geriledi

Altın geriledi
16 Haziran 2015 - 14:23 borsagundem.com

Altın, Fed'in politika toplantısı ve Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesi geri çekildi

Altın fiyatları iki kritik toplantı öncesi geriledi. Bu toplantılardan biri Fed'in politika güncellemesi ve diğer ise Yunanistan'ın yoğunlaşan borç krizinin görüşüleceği Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı olacak. 

Fed, Salı ve Çarşamba günü, para politikası stratejisini görüşmek ve ekonomik tahminlerini güncellemek için Washington'da toplanacak. yatırımcılar, Fed'in 2006'dan bu yana gerçekleştireceği ilk faiz artırımının zamanlamasını kestirebilmek için merkez bankasından gelecek yorumları dikkatle inceleyecek. 

Avrupalı maliye bakanları 18 Haziran'da Lüksemburg'da bir araya gelirken, Yunanistan maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ülkesinin yeni öneriler sunmayı planlamadığını söyledi. Yunanistan'ın, 30 Haziran'da süresi dolacak Euro bölgesi'nin kurtarma paketinin uzatılması için kreditörlerle anlaşmaya varması gerekiyor. Aksi halde ülke yaklaşık 313 milyar euroluk (352 milyar dolar) borcunun geri ödemesini riske sokacak.

Kopenhag'da Danske Bank A/S kıdemli analisti Jens Pedersen, "Herşey Yunanistan ve Fed ile ilgili ve bu ikisi arasındaki karşılıklı oyun piyasanın yönünü belirliyor," dedi ve "Bir yanda, Yunanistan'daki belirsiz durum altını desteklerken, diğer yanda, ilk Fed faiz artırımının yaklaşması muhtemelen altın üzerinde baskı oluşturuyor" şeklinde görüş bildirdi. 

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle, Londra saati ile 11'de ons başına 1,182.87 dolara geriledi. Altın Salı günü erken saatlede kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,182.20 dolara geriledi. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 28 altındaydı. 

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Pazartesi günü 2.8 ton düşerek 1,584.9 tona geriledi ve düşüşünü ikinci güne yayarak, Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi. 

Dolar Güçleniyor

Altın dolardaki güçlenmeden dolayı da geriledi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. Altın ve dolar endeksi dokuz seanstır ters yönde hareket ediyor ve hu Kasım ayından bu yana en uzun dönemi işaret ediyor. 

Fed bu haftaki toplantsında fazia rtırımına gitmeyebilir, ancal bvadeli işlemler verilerine göre, Eylül ayında faiz artırımı kararı gelebilir. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. 

Spot platin, Pazartesi günü ons başına 1,077.61 dolar ile 2009'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.2 yükselerek 1,089.82 dolara yükseldi. Spot gümüş yüzde 0.3 düşüşle ons başına 16.0405 dolara indi. Palladyum yüzde 0.9 primle ons başına 741.82 dolara ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)