E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAltın fiyatlarında satış baskısı---

Altın fiyatlarında satış baskısı

Altın fiyatlarında satış baskısı
11 Kasım 2015 - 11:50 borsagundem.com

VakıfBank altın fiyatlarında yaşanan gelişmeleri ve beklentileri analiz etti. İşte VakıfBank'ın altın fiyatları için hazırladığı analiz raporu.

Altın fiyatlarında dün yine satıcılı bir gün oldu ancak altın fiyatlarının 1,086 dolar/ons desteğini yine kıramadığını görüyoruz. 
Buna göre, 1,092 dolar/ons seviyesinden güne başlayan altın fiyatları gün içerisinde 1,085 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilse de günü 1,089 dolar/ons’tan sonlandırdı. Altın fiyatlarının dünkü düşüşünde spot dolar endeksinin günlük bazda sınırlı da olsa yükselişi etkili olurken, piyasa aktörlerinin Fed’in Aralık ayında faiz artırımına gideceği beklentilerini fiyatlaması da belirleyici oldu.
Bununla birlikte teknik olarak bakıldığında 14 günlük hareketli ortalama değeri baz alınarak endeksin kendi içsel gücünün göstergesi olan relatif güç endeksi (RSI)’nin de aşırı satım bölgesinde yer alması altın fiyatları üzerindeki satış baskısını teyit ediyor. Söz konusu 
endeks alt referans değer olan 30’un altına indikten belli bir süre sonra kısa vadede yön değiştirebileceğine işaret etmesine karşın, ABD’de reel faizlerin artacağına odaklanan piyasa ortamı sebebiyle altın fiyatları üzerindeki baskıların devam edeceğini düşünüyoruz. Bu 
sabah dolar endeksindeki düşüşün de desteğiyle 1,092 dolar/ons seviyelerinde hafif alıcılı seyreden altın fiyatları üzerinde bugün etkili olabilecek önemli bir veri akışı bulunmazken, altın fiyatlarının yine 1,086 dolar/ons desteğini test ettiğini ancak yine sıkışık bir bant içerisinde hareket ettiğini görebiliriz.
VakıfBank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)