E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları yatay seyir izliyor---

Altın fiyatları yatay seyir izliyor

Altın fiyatları yatay seyir izliyor
26 Ocak 2021 - 09:00 borsagundem.com

ABD'de yeni korona virüs teşvik paketinin er ya da geç Kongre'den geçeceği beklentileri karşısında yatırımcıların kendilerinin enflasyonda olası bir artışa karşı korumak istemeleri altın fiyatını desteklemeye devam ediyor

ABD'de yeni teşvik paketinin Kongre'ye geleceğine ve hızla yasalaşacağına yönelik beklentilerin güçlenmesi halinde altın fiyatının 1900 dolar/ons seviyesini kıracağı beklentilerinin de fiyatın 1.850 dolar/ons seviyesinin üzerinde tutunmasına yardım ettiğini vurgulayan analistler, "Yeni teşvik paketi ne kadar hızlı geçer ise altın için o kadar iyi olur, sürecin sorunsuz olup olmayacağı piyasanın dikkat ettiği bir şey değil" değerlendirmesini yapıyorlar.

Piyasalarda gözler bugün başlayacak Fed toplantısında olmaya devam edecek. Analistler, Fed'in teşvikleri büyütme eğiliminde olmadığını ortaya koyması ve varlık alımlarının azaltılmasının hali hazırda düşünülenden daha önce değerlendirmeye başlamanın tohumlarını ekecek açıklamalar yapması halinde altın fiyatının destek bulacağını da vurguluyorlar.

Spot altın şu sıralarda düne göre sadece yüzde 0,05 artışla 1.856,92 dolar/ons seviyesinde.

Altın fiyatı için güçlü destek 1.840 dolar/ons seviyesi, ilk direnç ise 1.864 dolar/ons.

Petrol fiyatları teşvik gecikmesiyle geriledi

Bitcoin'de yön yeniden aşağı döndü

Dövizde seyir de gündem de sakin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)