E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltın fiyatları nasıl yön bulacak?---

Altın fiyatları nasıl yön bulacak?

Altın fiyatları nasıl yön bulacak?
17 Mart 2016 - 08:50 borsagundem.com

Fed'in faiz artırımına ilişkin detayları açıklamasıyla altın yükselişe geçti

Merakla beklenen Fed’in faiz kararı dün akşam açıklandı. Ancak hem Fed’in metinleri hem de toplantı sonrasında Başkan Yellen’ın yapmış olduğu açıklamalar piyasalarda büyük bir süpriz olarak karşılandı. Piyasaları şaşırtan durum Fed’in beklenmedik bir şekilde oldukça güvercin bir konuma geçmesi oldu. Bu sene içerisinde dört defa faiz artışı hedefleyen Fed, bu hedefini ikiye düşürdüğünü açıkladı. Ayrıca metinlerde bir süredir yer almayan global risk terimi yeniden yazılması dikkat çekti.
Basın toplantısında Yellen’ın yapmış olduğu en çarpıcı açıklamalar ise enflasyon hedefinin 2-3 yıl içerisinde gerçekleşebileceği ve ilk aylarda görülen enflasyonun geçici olacağını belirtmesi. Fed bu açıklamasıyla enflasyon rakamlarına güvenmediğini belirtti. Bu durumda faiz artışı için enflasyon hedefini takip eden FED’in kısa vade de sıkılaştırıcı politikaya devam etmede pek de hevesli olmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca Avrupa ve Japonya’nın yeni hamleler yapmasının ardından Fed, bu ivmenin arkasında kalmak istemediklerini de dile getirdi.
Tüm bunlar Fed’in Çin ve Avrupa’da beliren risklerden korktuğu ve bunun kendisine zarar verebileceğini düşündüğünden sıkılaştırıcı politikaya devam etmek istemediği anlamını ifade ediyor. Bu yüzden önümüzdeki günlerde endeksler, emtialar ve gelişmekte olan ülke piyasalarında yukarı yönlü güçlü hareketler görmeye devam edebiliriz.
Dün akşamın kazananlarından biri de Altın oldu. Altın fiyatları 1225 seviyelerini test etmesinin ardından yeniden 1260 doların üzerini test etti. Altın’ın yeniden 1260 dolar direncini aşma çabası olumlu görünüyor. Fiyatların bu seviye üzerinde tutunmaya devam etmesi halinde 1280-1300 dolar dirençleri ilk hedefler olarak karşımıza çıkacaktır.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)