E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü devam ettiriyor---

Altın düşüşünü devam ettiriyor

Altın düşüşünü devam ettiriyor
22 Temmuz 2015 - 07:21 borsagundem.com

Altın, ABD'de faiz artırımının yaklaşmakta olduğu beklentisinden olumsuz etkilenmeye devam ediyor

Altın New York'ta düşüşünü 10'ncu güne taşırken ve 1996'dan bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye yönelirken, Goldman Sachs Group Inc. düşüşün daha da süreceği tahmininde bulundu.

Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasındai, yüzde 0.9 düşerek ons başına 1,093.90 dolara kadar geriledi. Goldman'ın New York ofisinden emtia araştırma müdürü Jeffrey Currie, fiyatların 2009'dan bu yana ilk kez 1,000 doların altına inebileceğini kaydetti. ABN Amro Bank NV'den Georgette Boele ve Societe Generale AG'den Robin Bhar da altın konusunda aşağı beklentiye sahip.

Satış dalgası, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltan bir unsur olan ABD'nin bu yıl faiz artırımına gideceği spekülasyonundan yön buluyor. Çin'in açıkladığı altın varlıklarının analistlerin beklentilerinin altında kalması ve dolardaki güçlenme de altındaki yükselişleri sınırlıyor. 

Altın vadeli kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.7 düşereki Singapur saati ile 10:34'te ons başına 1,095.40 dolarda kaldı. Altın bugün de düşerse kayıplarını 10'ncu güne taşımış ve 13 Eylül 1996'dan bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmiş olacak. Fiyatlar Pazartesi günü 1,080 dolar ile beş yılın en düşük seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)