E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAltın, dolar ve diğer yatırım araçlarında beklentiler---

Altın, dolar ve diğer yatırım araçlarında beklentiler

Altın, dolar ve diğer yatırım araçlarında beklentiler
10 Ekim 2016 - 08:46 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda haftanın ilk gününde piyasalardaki beklentileri değerlendirdi.

BIST 100 Endeksi ABD istihdam verilerinin beklentilerin hafif altında kaldığı günde %0,1 yükselişle 77,975 seviyesinden tamamladı. Haftalık bazda BIST 100 Endeksi’nde yükseliş %1,9 olurken bankacılık sektörü %1,0 ve sanayi sektörü %3,0 yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 16:00 ERDOĞAN ve PUTİN GÖRÜŞMESİ

BIST 100 Endeksinde 76,000-80,000 bandındaki yatay hareketin bugün de sürmesini beklemekteyiz. Bugün saat 10:00 Ağustos ayı sanayi üretiminin Temmuz ayındaki daralmanın ardından yıllık bazda %4 artması beklenmekte. Öğle sonrasında ise saat 16:00’da İstanbul’daki Dünya Enerji Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesi gerçekleşmesi beklenmekte. Görüşmede doğalgaz fiytalarında indirim beklentisinin gerçekleşmesi durumunda üretim maliyetlerinde doğalgaz bağımlılığı yüksek olan cam/seramik/çimento sektöründe pozitif fiyat hareketi görülebilir.

Haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda günün en önemli gündem maddesini ABD’nin Eylül ayına ilişkin istihdam raporu oluşturuyordu. ABD’de Eylül ayı tarım dışı istihdam verisi 175K beklentisinin altında kalarak 156K açıklandı. Ortalama saatlik kazançlar ise aylık bazda %0,2 yükselirken, yıllık bazda %2,6 artış gösterdi. İşsizlik oranı ise Eylül ayında %5 oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Yeni haftaya başlarken bugün yurt içinde büyümenin öncü göstergelerinden Ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi verisi takip edilecek. Geçtiğimiz hafta yurt içinde açıklanan OVP’de 2016 yılına dair büyüme beklentileri aşağı çekilmiş olsa da Ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi verisi Türk Lirası cinsinden varlıkların seyrinde etkili olabilir.

USDTRY

Haftanın son işlem gününde ABD’de Eylül ayı tarım dışı istihdam verisi 175K beklentisinin altında kalarak 156K açıklandı. Ortalama saatlik kazançlar ise aylık bazda %0,2 yükselirken, yıllık bazda %2,6 artış gösterdi. İşsizlik oranı ise Eylül ayında %5 oldu. Bu kapsamda dolar cephesinde hafta içerisinde görülen kazançların bir kısmi geri verilmiş olsa da Türk Lirası dolar karşısında değer kaybeden gelişmekte olan ülke para birimleri arasında 3. sıraya yerleşti.

Teknik olarak bakıldığında, 3,0500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0500 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerinde devam etmesi halinde 3,0740 ve 3,0850 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0450 ve 3,0320 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

EURUSD

Haftanın son işlem gününde küresel piyasaların gündeminde yer alan ABD’nin Eylül ayına ilişkin istihdam raporu EURUSD paritesinde hareketlilik yarattı. Veri sonrasında 1,12 seviyesini hedefleyen EURUSD paritesinde yükselişler kalıcı olamadı.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,1190 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,1150 ve 1,1100 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,1190 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,1240 direnç seviyesi hedeflenebilir.

ALTIN

Geçtiğimiz hafta Cuma günü ABD’de beklentileri karşılayamayan istihdam verilerine rağmen altın fiyatlarındaki yükseliş sınırlı oldu. Veri sonrası yükselişlerin 1263 seviyesinde hız kestiği görüldü.

Teknik olarak bakıldığında seyri zayıflayan Altında 1263 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında kar satışlarının  görülmesi durumunda sırasıyla 1250 ve 1243 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1263 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1273 seviyesi hedeflenebilir.

USDJPY

Haftanın son işlem gününde beklentileri karşılayamayan ABD verilerinin etkisiyle Japon Yeni kayıplarının telafi etme çabasındaydı.

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünmekte. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 102,80 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 103,60 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 101,00 ve  100,30 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

Geçtiğimiz Cuma günü Sterlin cephesinde serbest düşüş olarak nitelendirilen algoritma kaynaklı olduğu öne sürülen hareket sonrası GBPUSD paritesinde zayıf seyir devam etmekte.

Teknik olarak bakıldığında kısa vadede GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesinde yön arayışını sürdürüyor. Geniş resimde ise GBPUSD paritesi 1,2650 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde sırasıyla 1,2400 ve 1,2320 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2650 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2840 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Geçtiğimiz hafta, stok verilerimde 5 haftadır art arda görülen düşüş ve OPEC'in üretimi düşürme konusunda anlaşmaya vardığı algısının etkisiyle yükselişini sürdüren petrol haftanın son işlem gününde kar satışlarının etkisitle kazançların bir kısmını geri verdi.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde yükselişlerin devam edebilmesi için bugün petrolde 51,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte. Brent petrolun 51,60 seviyesi üzerindeki hareketleri 54,00 seviyesine doğru yükselişlerin yolunu açabilir. Petrol fiyatlarında görülebilecek geri çekilmelerde ise 51 ve 49,20 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir.

Alan Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 10.10.2016

 

Goldman ABD ve Avrupa hisselerinde düşüş tahmin ediyor

 

Küresel piyasalar "Clinton-Trump" münazarasını fiyatladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)