E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Altın 8 ayın en dik düşüşüne ilerliyor---

​Altın 8 ayın en dik düşüşüne ilerliyor

​Altın 8 ayın en dik düşüşüne ilerliyor
30 Mayıs 2014 - 22:05 borsagundem.com

Altın, güvenli varlıklara talebin azalması ile, son 8 ayın en büyük haftalık düşüşüne ilerliyor

Altın vadelileri, ABD hisselerindeki ralli ve Ukrayna'daki tansiyonun hafiflediğine yönelik sinyallerle güvenli varlıklara talebin azalması üzerine, son 8 ayın en büyük haftalık düşüşüne ilerliyor.

ABD'de bu hafta açıklanan veriye göre dayanıklı tüketim malı siparişleri Nisan ayında beklenmedik şekilde arttı.Standard & Poor’s 500 Endeksi, rekor seviyeye tırmandı. Geçen yıl altın fiyatları yüzde 28 düştü.

ABD savunma yetkililerine göre, Rusya Ukrayna sınırındaki askeri birliklerini çekti. Altın ons başına 1,250 doların altına inerek 16 haftanın en düşük seviyesini kaydetti ve art arda beşinci günlük düşüşle 1 Nisan'dan bu yana en uzun kayıp sürecini yaşadı.

Integrated Brokerage Services LLC'den Frank McGhee, "İnsanların ABD ekonomisindeki yavaşlamaya dair kaygıları azalırken güvenli liman algısı da prim yapmıyor.Para, hisselere akmaya devam ediyor" yorumunda bulundu.

Ağustos vadeli altın Comex'te, yüzde 0.8 düşüşle ons başına New York saatiyle 10:58'de 1,246.50 dolar oldu. Daha önce fiyat, 3 Şubat'tan bu yana görülen en düşük seviye olan 1,244.50 dolara dokundu. Altın bu hafta yüzde 3.5 değer kaybetti. 

Altın borsa yatırım fonlarındaki varlıklar 22 Mayıs'ta, 2 Ekim 2009'dan bu yana görülen en düşük seviye olan 1,715.8 tona indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)