E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltın 1240–1280 dolar bandını hedefliyor---

Altın 1240–1280 dolar bandını hedefliyor

Altın 1240–1280 dolar bandını hedefliyor
08 Haziran 2016 - 11:31 borsagundem.com

Haziran ve Temmuz aylarında Fed’in faiz artırım ihtimali altın fiyatlarını destekliyor.

ABD’de zayıf gelen istihdam verisi, doları zayıflatarak altının cazibesini tekrar artırıyor…

Geçtiğimiz hafta 160 bin kişi beklenen ABD Mayıs ayı tarım dışı istihdam artışının 38 bin kişi olarak gerçekleşmesi ve ABD Mayıs ayı ISM hizmetler sektörü aktivitesinde gözlenen belirgin düşüş, ABD reel faiz oranlarının gerilemesine yol açarken, ons altın fiyatının da 1200 dolar seviyelerinden 1245 dolar seviyelerine doğru sert bir tepki yükselişi yapmasına yol açtı. Belirsiz görünüme sahip ekonomik aktivite ile faiz artırımlarını ötelemesi beklenen Fed’in, ABD reel faizlerini baskılamaya devam ederek, altın fiyatlarının yukarı yönlü destek bulmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Orta vadeli altın fiyat tahmini modelimiz, fiyatların aşırı satım noktasına yaklaştığını ve yukarı yönlü hareketin devam edebileceğini gösterirken, vadeli piyasalarda altın uzun pozisyonlarında önceki zirvelerin aşılması, fiyatlardaki yükselişin sınırlı kalabileceğine işaret ediyor. Fiyatlardaki her geri çekilmeyi alım fırsatı olarak değerlendiren Borsa Yatırım Fonlarının elindeki altın pozisyonunun 6 Haziran itibarıyla 1860 ton seviyesine yükseldiğini gözlemlerken, vadeli piyasalardaki pozisyon artışının fiziksel piyasada da destek bulduğunu görüyoruz. Maden arzının düşmesi, rezerv ömürlerinin kısalması ve merkez bankalarının, kuyumculuk sektörünün ve altın külçe ile sikke taleplerinin güçlü olması, temel açıdan da beklentilerin güçlü olduğuna işaret ediyor.

Fed’den faiz artışı beklentilerinin azalmasıyla birlikte, ons altında 1200 dolar ‘zarar kes’ seviyesi olarak belirlenerek, tekrar 1300 dolar seviyesinin üzeri hedeflenebilir. Altın vadeli kontratlarına bakıldığında, fiyatlamalarda uzun vade ile kısa vade arasındaki farkın altın fiyatlarının zirve yaptığı Nisan ayındaki seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu durum, altın fiyatlarında Nisan ayındaki 1300 Dolar seviyesinden yaşanan gerilemeye rağmen yatırımcıların uzun vadede yükseliş öngörmeye devam ettiklerini gösteriyor. 10 yıllık ABD reel faizinin yeniden 20 baz puanın altına gerilediği, İngiltere’nin AB’den ayrılma riskinin hâlen masada olduğu ve Çin devalüasyon sürecinin devam edebileceği bir ortamda, altın fiyatlarının yakın vadede tekrar 1240 - 1280 dolar aralığına yerleşebileceğini düşünüyoruz. "

Gram altında ise 115 TL etrafında sıkışma hareketi devam edebilir. Kısa vadeli pozisyonlarda, 112 TL ‘zarar-kes’ seviyesi olarak gözetilmek kaydıyla, 119-120 TL bölgesi hedeflenebilir.

Ak Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)