E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Altay tankının seri üretim sözleşmesini imzalamak üzere olduklarını bildirdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Savunma Sanayi Sektör Meclisi, birlik genel merkezinde toplandı.
Demir, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgedeki gelişmeler dikkate alındığında ihtiyaçları karşılayan ve güçlü bir savunma sanayisinin gerekliliğinin daha da arttığını söyledi.
Yaşanan gelişmelerin, yerli savunma sanayisinin teknolojik yetkinliklerinin geliştirilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçlarının karşılanmasında dışa bağımlılığın asgari seviyelere indirilmesinin önemini ortaya koyduğunu vurgulayan Demir, "Algı operasyonlarıyla ülkemizin Batı dünyasında imajını zedelemek ve çeşitli kısıtlamalara maruz bırakılmasıyla ilgili adımları görüyoruz. Bu bir kez daha çok net şekilde savunma sanayisinde bağımsız olmamız gerektiğini bizlere hatırlatıyor." diye konuştu.
Demir, sektörde yerlilik oranını artırmak istediklerini, ana faktörün ise kritik ürünlerdeki bağımsızlık olduğunu vurguladı. Demir, Türk savunma sanayisi şirketlerinin yurt dışına zırhlı araçlar, hava savunma, roket sistemleri, simülatörler, sahil güvenlik gemileri, askeri haberleşme, komuta kontrol sistemleri ve yazılımları ihraç etmeye başladığını dile getirdi.
Envantere katılan ürünlere de değinen Demir, binin üzerinde Kirpi, 300'erden fazla Cobra ve Ejder Yalçın'ın envantere girdiğini, güdüm kitleri ile termobarik bombaların tedariki projelerinin sürdüğünü, MPT-76 Milli Piyade Tüfeği'nin teslimatlarının devam ettiğini, MPT-55'inde envantere girmeye başladığını anlattı.
Demir, el yapımı patlayıcılarla mücadeleye yönelik teknolojik anlamda her türlü takibin yapıldığını ifade ederek, giderek daha fazla önem kazanan elektronik harp, destek ve taarruz sistemleri projeleri ile yerli ürünlere yönelik sistem ve bileşenlerin geliştirilmesi amacıyla önemli Ar-Ge projelerinin yürütüldüğünü aktardı.
Seri üretim için BMC ile sözleşme görüşmelerine başlanan Altay tankı projesine de değinen Demir, "Altay tankımızın seri üretim sözleşmesini imzalamak üzereyiz." diye konuştu.
Demir, Atak Projesi kapsamında teslim edilen helikopter sayısının da 34'e ulaştığını kaydetti.
İnsansız hava araçları Bayraktar TB2 ve ANKA'nın terörle mücadele ve sınır ötesi harekatlarda etkin biçiminde kullanıldığını anlatan Demir, "Uzun menzilli karadan karaya füze sistemi olan Bora füzemizin teslimat testleri ile alçak ve orta irtifa hava savunma sistemlerimiz olan Hisar-A ve Hisar-O'nun dik atış ve 360 derece koruma özelliği testleri başarıyla gerçekleştirilmiştir." diye konuştu.
Demir, meclis üyelerine hitaben ise, şunları söyledi:
"Güçlü Türkiye için üzerimize düşenin, bizden beklenenin fazlasını yapmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın sektörümüze yönelik verdiği talimatı bizler mutlaka uygulamak durumundayız. Kendileri hatırlarsanız savunma sanayi konularının şahsi gözetiminde olduğunu özellikle vurgulamışlardı. Nitekim Savunma Sanayii Müsteşarlığını doğrudan kendisine bağlaması sektöre verdiği önemin tartışmasız delilidir. Bu da devletin en üst seviyesinden bizlere gösterilmiş hedefler ve bir anlamda da teşvik olarak algılanmalıdır diye düşünüyorum."
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Masallah bi ucundan baslandi artik daha iyi guclusu daha hizli ve akillisi daha cogu yapacagiz
bazıları tank üretimini küçümsüyor...bu ülke yerli tüfeğini yeni yapti...baziları G3 silahını türk biliyor, o silah alman.......bazilari bu ülkede yapilan herşeyi küçümsüyor.... onlara Allah akıl fikir versin...
tank menzilleri düştü şimdi uzun menzili silahlar yapılmalı 40 50 km çok az zamanımızda milletler uzun menzili dünyayı dolanana radara yakalanmıyan karıştırıcılarla düşülüyen silahlar yapılıyor öncelik bunlar olmalı uzay savaşları yani uzaylan ışın veya füze saldırılarından bahsediliyor bence geri agır yatırım
Dendi gari aslanlar
Ülkenin aydın kesimi de maşallah klavyeden öttürüyor. Ülkenin eğitim seviyesi potansiyeli belli bi anda napsınlar uzaya mı çıksınlar. Uzaya çıksalar daha tank yapmadık uzayda ne işimiz var dersiniz yani hep dersiniz..
çıkacan tabi... Türk milleti lider bulsun. SÜNGÜ HUCUMUNA ÇIKAR... ALLAH ALLAH DİYEREK... UZAYADA ÇIKAR, MARSADA GİDER... SEN YETERKİ HEDEF GÖSTER BU GENÇNESİLE... TÜRK BU İMKANSIZ DİYE BİŞE YOK. DÜNYA TİTRER KARŞIMIZDA YÜZYILLARDIR.
Masallah
Birden fazla marka tankımız olmalı BİR YIL İÇİNDE 500 ADET BMC,500 ADET DE TANK ÜRETİM HAZIRLIĞI YAPAN OTOKAR %100 MİLLİ TANK ÜRETSİN TESTLER SONRASI DAHA KALİTELİ OLANIN DAHA ÇOK ÜRETMESİNE KARAR VERİLSİN
otokardan başkası bu işte tırt
Yerli dediler milli dediler bunun neresi milli,arkadaş yerli motor dediler kusura bakmayın ama araba motoru üretemiyorken milli tank motorunu kim üretecek
Almanların 100 sene önce yaptığı tankı daha halen yapamıyoruz.
Yerli ve milli motoru olmayan Altay tankı nasıl milli olacak.
uyutma politikaları budakar üniversitelerimiz sanayiz var arge yok zamanında uçak yapılıyordu araba yapılıyordu siyasi olarak kredi alacağız diye kapatıldı. ısrarla tank yap deniliyor niye caterbil inşaat maden araçları yapılmıyor. bunları yapan tankıda yapar
Hahaha tank diyor ya . Biraz zamani takip edinn . Adamlarda Atomdan daha tehlikeli silahlar var !!!!
millet uzaya çıkmış bunlar daha tank yapacak da geri sayımı başlamış siz var ya harbiden akla zarar yaratıklarsınız...
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:47)