E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Bu aşılar BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson. Özellikle bu yılın ilkbahar aylarına kadar Türkiye'de sıklıkla kullanılan Çin aşısı Sinovac, söz konusu listenin dışında bulunuyor ve Türkiye’den Almanya’ya gelmek isteyenler için engel oluşturuyor.
Berlin İdari Mahkemesi’nin aldığı karar, hükümetin bu konudaki tavrını onayladı. Sinovac yaptırdığı için Almanya’ya gelmesine izin verilmeyen bir İran vatandaşıyla ailesi tarafından yapılan itirazı değerlendiren mahkeme, kararında, "AB vatandaşı olmayanlara, Sinovac aşısıyla tam aşılanmış olmalarına rağmen seyahat kısıtlamaları uygulanması hukukidir" dedi.
Amerikanınsesin'ndeki habere göre; Başvuruyu "Şikayetçinin Sinovac yaptırdığı için Almanya’ya giriş yapamamasının, temel haklarına müdahale olmadığı" gerekçesiyle geri çeviren mahkeme, bu konuda bağlayıcı olan aşıların Avrupa İlaç Dairesi (EMA) tarafından kullanım onayı verilenler listesinde yer aldığını ekledi.
İdari mahkeme ayrıca Schengen Anlaşması’na göre kamu sağlığına tehdit oluşturanların Almanya’nın da dahil olduğu Schengen ülkelerine girişlerinin engellenmesinin de yasal olduğunu ifade etti.
Bu uygulamanın ötesinde, Türkiye’deki Alman konsolosluklarının, birinci dereceden aile yakınını ziyaret etmesini gerektirecek acil bir seyahat nedeni bulunmayanlar için vize vermemesi de ülkeye girişleri kısıtlayan bir başka yöntem.
AŞI SAYISI VE YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANINA BAKILACAK
Bu arada Almanya’da korona virüsü salgını başladığından bu yana enfekte olanların sayısı 4 milyonu geçti. Vaka sayısı 4 milyon 30 bin 681’e yükselirken, son 24 saatte 35 kişinin hayatını kaybetmesiyle bugüne kadar korona virüs kaynaklı ölüm sayısı 92 bin 448 olarak açıklandı. Son yedi günde 100 bin kişide virüse yakalananların oranı olan insidans değeri, 82,7 şeklinde tespit edildi. İnsidans değeri şu ana kadar Almanya’da kısıtlamalarla ilgili kararlarda en önemli kıstas olarak kabul ediliyordu. Ancak Merkel hükümeti bundan sonra insidans yerine aşılanma oranıyla hastanelerdeki yoğun bakım yataklarının doluluk oranının belirleyici olmasına karar verdi.
Yapılan açıklamada, yoğun bakımlardaki korona virüsü hasta sayısının 5 bini geçmesi durumunda kritik eşiğin aşılacağı kaydedilirken korona virüsüne bağlı olarak yoğun bakımda yatanların sayısı bin 348 olarak açıklandı.
Sağlık Bakanı Jens Spahn, eskiden insidans değerinin 50'yi aşmasıyla önlemlerin sertleştiğini hatırlatarak yeni uygulamanın, aşılarını tamamlayanlar açısından önemli olduğunu, nitekim dükkanların ve okulların kapanmasının artık gündeme gelmeyeceğini, yoğun bakımda olanlarınsa hemen hepsinin aşı olmayanlardan oluştuğunu açıkladı. Almanya’da şu ana kadar nüfusun yüzde 61,6’sı Kovid-19 aşısını tamamladı.
Bu arada Angela Merkel, 26 Eylül’deki genel seçimler öncesi Federal Meclis‘te yaptığı son konuşmasında, aşı olmayanlara çağrıda bulundu. Aşıların güvenliğine ve yararına vurgu yapan Merkel, ülkede kullanılan tüm aşıların gerekli klinik testlerden geçerek onay aldığını belirtti. Merkel, "Aşı sadece yararlı oluyor. Kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabiliyorsunuz. Aşılama bize özgürlüğü de geri getiriyor" diyerek vatandaşlara aşılanma çağrısı yaptı.
Sinovac: Delta Varyantı'na karşı aşı geliştiriyoruz
Pfizer Sinovac'tan 10 kat fazla antikor oluşturuyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sinovac ı kabul etmiyor almanya özet bu,ciddi sorular var aşıya dair
14 OCAKTA EN YASLILAR AŞIYA BİONTECH ASISI ILE BAŞLANSA İDİ BUGÜNLERDE EN FAZLA ÖLÜM VAKASI BİONTECH ASILI OLANLAR ARASINDA OLABİLİRDİ 14 OCAKTA SAGLIK BAKANIMIZ BAKANLAR YAŞLILARA UYGULANAN SİNOVAC ASISI MI OLDULAR YOKSA BAŞKA AŞI MI ?
pandemi bile ticari olmuş adamlar kendi ürettiği sıvıyı kilitlemek için her yolu deniyor.
SİNOVAC AŞISI SAYESİNDE ÇİNDE KORONA VAKALARI BITTİ/KALMADI BIONTECH SAYESİNDE DEĞİL
OYSA Kİ SİNOVAC EN ETKİLİ AŞI İDİ İNAKTİF VE ZARARSIZ BIONTECK ZARARI 2 3 SENE SONRA PIHTILASMA KALP KRİZLERİ İLE GÖRÜLÜR İSE ŞAŞIRMAYIN
NE IKI SENESI OLUMLER BASLADI BILE...
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (14:44)