E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da bütçe tartışmaları başladı---

Almanya'da bütçe tartışmaları başladı

Almanya'da bütçe tartışmaları başladı
15 Ekim 2014 - 13:18 borsagundem.com

Son günlerde gelen kötü verilerin ardından Almanya’da başbakan Angela Merkel’e altyapı yatırımlarını arttırması yönünde baskılar artmaya başladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hükümetin 2014 büyüme beklentisini kısmasının ardından  Almanya’da büyümeyi tetikleyecek altyapı yatırımını talep edenlerle bütçe dengesinin korunması gerektiğini savunanlar arasındaki tartışma tekrardan alevlendi.

Bütçe dengesindeki açıklar sebebiyle İtalya ve Fransayı geçmişte pek çok defa eleştiren 
Alman’da hükümetin bütçe dengesini sarsacak yönde bir program uygulaması IMF ve AMB ile olan ilişkilerini etkileyebilir. 

Ancak Merkel’in bütçe disiplini konusundaki  ısrarında devam etmesi bekleniyor. Merkel, dünkü Hristiyan Demokrat Parti toplantısında bütçe dengesini bozacak her türlü alt yapı yatırımından uzak durulacağının altını çizmişti.

Diğer yandan konuyla ilgili açıklama yapan Almanya ekonomi bakanı Wolfgang Schaeube, mevcut bütçe disiplininin uygulanmaya devam edeceğini ama gerektiği taktirde esnetilmesinin mümkün olduğunu belirtti. Schaeuble’ın bu yorumu Alman basınınca hükümetin alt yapı yatırımı destekleyen politikalara açık kapı bırakması olarak yorumlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)