E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya büyüme tahminini yükseltti---

Almanya büyüme tahminini yükseltti

Almanya büyüme tahminini yükseltti
22 Nisan 2015 - 13:01 borsagundem.com

Almanya hükümeti 2015 yılı için büyüme tahminini yüzde 1.5'ten yüzde 1.8'e yükseltti

Almanya hükümeti, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin bu yıl, tüketicilerin daha fazla harcama yapması ile birlikte, yüzde 1.8 büyüyeceği tahmininde bulundu.

Ekonomi Bakanlığı'nın açıkladığı yeni tahmin, Ocak ayındaki yüzde 1.5'lik büyüme öngörüsünün üzerinde gerçekleşti. Bakanlık ayrıca, büyümenin, tüketici harcamaları yavaşlarken, şirket yatırımlarının artması ile birlikte, gelecek yıl da yüzde 1.8'lik hızını koruyacağını kaydetti.

Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Yükselen ücretler ve artan istihdam ile birlikte, işgücü piyasasında devam eden güçlü performansın etkisi ile, Almanya sağlam bir büyüme yolunda" dedi ve "Özel tüketim büyüme için destek sağlıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Almanya'da işsizlik Mart ayında, işgücü piyasasının ülkenin Avrupa'nın ekonomik motoru pozisyonunu güçlendirmesi ile birlikte, rekor düşük seviyeye geriledi. Almanya'nın önde gelen kuruluşları hükümete vergileri düşürerek ekonomiyi daha da parlak hale getirmesi çağrısında bulunurken, Gabriel, hükümetin gelecekteki büyüme görünümünü iyileştirmek için yatırımları güçlendireceğini söyledi.

Gabriel, "Özellikle orta vadeli büyüme görünümümüzü iyileştirmek için çaba sarfetmemiz gerek," dedi ve "Eğitim ve araştırmaya yatırım yanında, altyapıya eğilinmesi ve özel yatırımlar için daha iyi bir ortam hazırlanması, önemli başlangıç noktaları" şeklinde görüş bildirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)