E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisi güçlendi---

Alman ekonomisi güçlendi

Alman ekonomisi güçlendi
14 Ocak 2015 - 08:10 borsagundem.com

Alman ekonomisi denk bütçe hedefine bir yıl erken ulaştı

Almanya'da Büyük Koalisyon hükümeti, gelirlerle giderlerin eşitlenmesi, yeni borç alınmaması anlamına gelen ‘siyah sıfır’ hedefine beklendiğinden erken ulaştı. 
Alman medyasında yer alan bilgilere göre Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin bu yıl için koyduğu ‘siyah sıfır’ hedefi 2014’te yakalanmış oldu. Böylece iktidardaki Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), 1969 yılından bu yana yeni borçlanma yapmadan devlet bütçesini yönetmeyi başardı. 
Vergi gelirlerinin yanı sıra ödenen borçların faizlerinin düşük olması buna sebep olarak gösterildi. Federal bütçeden bu yıl toplam 299,5 milyar Euro harcama yapması bekleniyor. Bunun 26,1 milyar Euro’su yatırıma ayrılacak. Bakanlıklar arasında en büyük bütçe 
Çalışma ve Sosyal Bakanlığı’na ait. Emeklilik ve işsizlik paraları gibi giderleri olan bu bakanlık yaklaşık 125 milyar Euro’yu yönetiyor. 
İkinci büyük bütçeye ise 32,261 milyar Euro ile Savunma Bakanlığı sahip. Borçların faizleri için ise 28,161 milyar Euro ayrıldı. Bütçe paylaşımındaki bazı rakamlar ise şöyle: Ulaştırma 23,132 milyar Euro, Eğitim ve Araştırma 15,266 milyar Euro, Aile 8,457 milyar Euro. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)