E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye itirafı---

Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye itirafı

Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye itirafı
17 Ağustos 2016 - 11:18 borsagundem.com

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yazılan ve içinde 'Türkiye’nin Ortadoğu bölgesindeki İslamcı gruplar için bir merkez haline geldiği' iddiası yer alan belgenin ardından, Alman Dışişleri Bakanlığı iletişim hatası olduğunu itiraf etti.

Alman kamu yayıncılık kuruluşu ARD'nin, Almanya İçişleri Bakanlığı'nın Sol Parti soru önergesine gönderdiği yanıt belgesindeki 'gizli' ibareli değerlendirmeleri yayımlamasının ardından tartışmalar büyüyor.

Muhalefetteki Sol Parti'nin soru önergesine yanıt veren Almanya İçişleri Bakanlığı,Türkiye'nin, "Mısır’daki Müslüman Kardeşler, Hamas ve Suriye'deki silahlı muhalif gruplara destek verdiğini" özellikle 2011 yılından itibaren "Türkiye’nin Ortadoğu bölgesindeki İslamcı gruplar için bir merkez haline geldiğini" iddia etti. Belgeyi yayımlayan ARD’nin haberinde, Hamas’ın 2003’ten beri AB’nin terör listesinde yer aldığı belirtildi. 

Ancak Anadolu Ajansı; ARD'nin, Merkel hükümetinin verdiği yanıtı çarpıtarak Türkiye'yi suçlayıcı ifadeler kullandığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'na göre; haberde alıntı yapılan metnin orijinalinde, bu gruplar için “terör örgütü” nitelendirilmesi yapılmazken, Türkiye’ye yönelik olarak da herhangi bir iddia ya da suçlama yer almadı. Buna rağmen Alman kamu kanalı ARD'nin haberinde, "Alman hükümetinin Türkiye’nin 'terör örgütlerine' destek verdiğini düşündüğünü" iddia etmesi dikkati çekti.

Dışişleri Bakanlığı, Alman basınında yer alan habere ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Almanya Devlet Televizyon Kanallarından ARD tarafından yapılan bir haberde, Almanya Federal İstihbarat Servisinin bir raporuna atıfla yer alan iddialar, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Hükümetimizi hedef almak suretiyle bir süredir ülkemizi yıpratmaya çalışan çarpık zihniyetin yeni bir göstergesidir. ARD haberinde atıfta bulunulan rapor hakkında AFC makamlarından gerekli izahat istenmektedir. Bu iddiaların arkasında, Türkiye’yi hedef almayı sürdüren PKK terör örgütünün kanlı eylemleri dahil, terörle mücadelede çifte standartlı tutumları bilinen Almanya’daki bazı siyasi çevrelerin de bulunduğu aşikardır. Türkiye, kökeni ne olursa olsun terörün her türü ile samimiyetle mücadele eden bir ülke olarak, diğer ortak ve müttefiklerinden de aynı
şekilde hareket etmelerini beklemektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)