E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlım satımda pozisyondan çıkmanın 7 yolu---

Alım satımda pozisyondan çıkmanın 7 yolu

Alım satımda pozisyondan çıkmanın 7 yolu
30 Ekim 2024 - 18:02 borsaningundemi.com

Alım satımda para, işleme girişte değil işlemden çıkışta kazanılır.

BORSANINGUNDEMI.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların piyasalarda alım satım yaparken pozisyona giriş ve çıkış stratejilerini doğru belirlemeleri gerekir.

Borsaningundemi.com’un derlediği bilgilere göre, işlemde para pozisyona girişte değil çıkışta kazanılır. İşlemden çıkış sanatı, bir yatırımcının piyasalardaki başarısı için en belirleyici aşamalardan biridir.

Doğru zamanda kar almak ve zararı kısa kesmek

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, belki de alım satımın en zor aşamalarından birine, ‘pozisyondan çıkma’ stratejilerine odaklanıyor. Burns, “Doğru zamanda kar almazsanız kazancınız kaybolabilir ve zararınızı kısa kesmezseniz küçük kayıplar büyük kayıplara dönüşebilir” diyerek hem artıda hem zarardayken pozisyondan çıkış yapmanın önemine vurgu yapıyor.

Burns, küçük karların, pozisyon lehinize hareket etmeyi gerçekten sonlandırana kadar devam etmelerine izin verirseniz büyük karlara dönüşebileceğini hatırlatıyor ve “Sermayeyi hiçbir yere varmayan bir işlemde bağlı tutmak, diğer harika fırsatları kaçırmanıza neden olabilir” diyor.

Önemli olanın her işlemden girmeden önce işlemden çıkmak için her zaman bir planınızın olması olduğunu ifade eden Burns, “Her işlem günü başlamadan önce, işleminizin senaryonuzun hangi aşamasında olduğuna ve nereye gidebileceğine bağlı olarak ne yapacağınızı tasarlayın” diyor ve bu genel çerçevenin ardından, işlemden çıkış için yatırımcıların izlemesi gereken 7 yolu şu şekilde sıralıyor…

7 yöntem

Zarar durdurma emri kullanın. Zarar durdurma emrini yerleştirme ve pozisyon boyutlandırma yoluyla herhangi bir işlemde toplam işlem sermayenizin yalnızca yüzde 1'ini kaybetme riski alın ve bu yüzde 1'i kaybettiğinizde pozisyondan çıkın. Pozisyon boyutlandırma, zarar durdurma ve oynaklığı anlamak, uygun risk yönetiminin anahtarlarıdır.

İşlemlere yeni zirvelere, fiyat destek seviyelerine veya temel hareketli ortalama destek seviyelerine çıkış noktalarında girin. Daha sonra bu desteği kaybederse satın.

Bir hisse senedi temel destek seviyesinin bir 'R' katı üzerine geldiğinde alım yapın ve geri düşüp bu destek seviyesini kaybederse hisseyi satın. 'R' katı olarak toplam işlem sermayenizin yüzde 1’ini belirleyebiliriniz.

Zarar durdurma seviyenizi 'zaman' odaklı kullanın: Bir işlemde fiyatın belirli bir miktarda hareket etmesi için ne kadar süre vereceğinize dair bir zaman sınırı belirleyin, fiyat yeterince hızlı hareket etmezse pozisyondan çıkın.

Oynaklık odaklı işlemden çıkma: Piyasa veya hisse senediniz günlük fiyat aralığında büyük bir genişleme yaşarsa veya günlük aralığın tamamında size karşı hareket etmeye başlarsa, pozisyondan çıkın.

Kazanan pozisyonunuz için takip eden zarar durdurma emri kullanın: Fiyat tersine döndüğünde ve zarar durdurma emrinize ulaştığında işlemden çıkmış olursunuz. Takip eden zarar durdurma emrinizi bir hareketli ortalamaya göre ya da kazancınızın bir yüzdesi olarak ayarlayabilirsiniz.

Daha iyi bir başarı olasılığı veya daha büyük bir yükseliş potansiyeli olan çok daha iyi bir işlem bulduğunuzda pozisyondan çıkın.

Başarılı bir trader olmak için gerekli 10 temel özellikBaşarılı bir trader olmak için gerekli 10 temel özellik

 

Mükemmeliyetçi trader’ların 5 lanetiMükemmeliyetçi trader’ların 5 laneti

 

Sturgeon Yasası trader’lara ne söylüyor?Sturgeon Yasası trader’lara ne söylüyor?

 

Profesyonel trader’ların en güvendiği teknik analiz göstergesiProfesyonel trader’ların en güvendiği teknik analiz göstergesi

 

Başarılı trader’ların tek ortak özelliğiBaşarılı trader’ların tek ortak özelliği

 

İşlemciyi kumarbazdan ayıran 10 özellikİşlemciyi kumarbazdan ayıran 10 özellik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)