E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAli Bayramoğlu borsaya giriyor ---

Ali Bayramoğlu borsaya giriyor

Ali Bayramoğlu borsaya giriyor
27 Haziran 2012 - 08:06 borsagundem.com

TÜSİAD eski Başkanı Yücaoğlu’nun şirketini, MÜSİAD eski Başkanı Bayramoğlu alıyor

Türkiye, Evgin Menkul Değerler’in satıldığını ilk kez borsagundem.com’dan öğrendi. Henüz pazarlık aşamasında olduğu için alıcının ismini biliyor olmamıza rağmen, 15 Haziran tarihindeki haberimizde yayınlamamayı tercih etmiştik. Satışla ilgili bilgiyi borsagundem.com’a ulaştıran kaynaktan öğrendiklerimize göre TÜSİAD eski Başkanı Erkut Yücaoğlu ile MÜSİAD eski Başkanı Ali Bayramoğlu el sıkışmış! Satış fiyatıyla ilgili ayrıntıları da yakında borsagundem.com’dan okuyabilirsiniz. Satış açıklamasının önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
Milyon dolarlara satışlar
Sermaye piyasalarında son dönemde büyük bir değişim süreci yaşanırken, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda oyuncu büyüyen pastadan pay almak için yarışıyor. Neredeyse artık her ay bir aracı kurum el değiştiriyor. Geçmişte yaşanan büyük sıkıntılar nedeniyle faaliyetlerini durduran aracı kurumlar bile artık sadece tabelalarını milyon dolarlara satma fırsatı buluyor. Yurt içinden ve yurt dışından gelen yoğun talep sermaye piyasalarının önümüzdeki dönemde hızlı bir büyüme potansiyeline sahip olduğunun en önemli göstergesi olarak yorumlanıyor.
Yaklaşık 5 yıl önce sadece tabelası 300-500 bin dolar aralığında satılan aracı kurumlara bugün 2 milyon doların üzerine değer biçiliyor. Foreks şirketlerine yönelik düzenleme de aracı kurumların değerinin artmasında etkili oluyor.
Yola Bayramoğlu ile devam edecek
Bu arada, Evgin Yatırım Menkul Değerler, İMKB’nin en eski aracı kurumlarından birisi. Borsanın kurulduğu yıl olan 1985’te faaliyete geçti. Cengiz Evgin tarafından kurulan şirket, daha sonra Pamir Sezener, Ertan Yılmaz, Tezcan Yaramancı ve Halim Öztürk gibi sermaye piyasasının önemli isimleriyle yoluna devam etti.
Bugün ise Pamir Sezener, TÜSİAD eski Başkanı Erkut Yücaoğlu, Halim Öztürk ve Bedii Can Yücaoğlu şirketin ortakları konumunda. Yakında yapılacak satış açıklamasıyla, aracı kurum MÜSİAD eski Başkanı Ali Bayramoğlu ve ailesinden birkaç isim ile yoluna devam edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)