E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAlbayrak TÜMOSAN’la borç kapatacak ---

Albayrak TÜMOSAN’la borç kapatacak

Albayrak TÜMOSAN’la borç kapatacak
29 Kasım 2012 - 16:15 borsagundem.com

Çifte taahhüt ile bir ilke imza atan TÜMOSAN’ın 120 milyon liralık halk arz gelirinin çoğu borca gidecek

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL
Albayrak Grubu iştiraklerinden Türk Motor ve Traktör Sanayi Anonim Şirketi’nin (TÜMOSAN) halka arzında talep toplama süreci başladı. TÜMOSAN’da 120 milyon liralık halka arz gelirinin 82 milyon lirası ile grup şirketlerinin borcuna mahsup edilecek. Paylarının yüzde 26’lık bölümünü halka arz edecek olan TÜMOSAN’ın halka arz büyüklüğü 120 milyon TL olacak. Bu 120 milyon liranın ortak satışından gelen 82 milyon lirası da Albayrak Turizm’in TÜMOSAN’a olan borçlarının kapatılmasında kullanılacak.
MEVCUT ORTAKLARIN RÜÇHAN HAKLARI KISITLANACAK
Ulusal Pazar’da işlem görmesi beklenen TÜMOSAN’da toplam 30 milyon nominal değerli pay 4 liradan halka arz ediliyor. Söz konusu 30 milyon TL’lik nominal payın 10 milyon lirası, şirketin 105 milyon TL olan sermayesinin mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak 115 milyon TL’ye çıkarılmasından, 20 milyon lirası ise ortak satışından karşılanacak. Şirketin izahnamesinde yer alan bilgilere göre, halka arzdan 10 milyon liralık sermaye artışı yoluyla elde edilen gelir büyümenin finansmanında kullanılacak. Ortak satışından elde edilen gelirle ise fiyat istikrarı için kullanılan bölüm düşüldükten sonra, grup şirketlerinden Albayrak Turizm’in TÜMOSAN’a olan borçları kapatılacak.
HER GÜN 8 MİLYON TL’LİK ALIM EMRİ
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan izahnamesine göre, Albayrak Turizm’in TÜMOSAN’a 30 Eylül 2012 itibariyle 82 milyon 425 bin 792 lira borcu bulunuyor. İzahnamede yer alan bilgilere göre, eğer ortak satışından elde edilecek halka arz geliri borcun kapatılmasında yeterli olmazsa, Albayrak Turizm, TÜMOSAN halka açıldıktan sonraki 6 ay içinde tüm borcunu ödemeyi taahhüt ediyor.
TÜMOSAN’da 30 milyon nominal değerli paylar 4 liradan satışa sunuluyor. TÜMOSAN’ın halka arzında günlük alım emri uygulaması çerçevesinde ilk işlem günü dahil 10 gün süreyle her gün 8 milyon TL’lik (2 milyon adet) alım emri iletilecek. Bonus hisse uygulaması ile halka arzdan alınarak 90 gün süreyle satılmayan hisselere 3 ay sonra yüzde 4 bonus hisse verilecek.
KİT OLARAK KURULDU, ÖZELLEŞTİRİLDİ
Mali Performans Taahhüdü çerçevesinde ise; TÜMOSAN’ın 2013 yılına ait Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kar ve Net Kar ortalamasının 72.5 milyon TL’nin altında olması halinde sapma yüzdesi kadar ilave Hisse verilmesi gibi Türkiye’de ilk defa uygulanacak teşvik ve uygulamalar bulunuyor.
TÜMOSAN, 1975 yılında motor tahrik ve aktarma organları ve benzeri teçhizatı üretmek amacıyla KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) olarak kurulmuş, ancak faaliyetlerini dizel motor ve traktör üretiminde yoğunlaştırmış. Türkiye'nin ilk dizel motor üreticisi olma özelliğini taşıyan TÜMOSAN, aynı marka ile üretilen traktörlere dizel motor sağlaması yanında farklı firmalar için de uzun yıllar dizel motor üretimi gerçekleştirmiş. TÜMOSAN, 2004 yılında yapılan özelleştirmeyle Albayrak Grubu bünyesine geçmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 02 Aralık 2012 12:07

    halka azr edildikten sonra herhalde borçlarını kısa zamanda kapatmak için iyi bir spek te bulmuştur kanımca artık halka arz olan hiçbir şirkete güvenmemek gerektiğini düşünüyorum k.y sayesinde borç batağından çıkacaklar.Halka arzdaki gelirlerini şuraya buraya yatırım yapacağım demiyorda borç kapatacaklarmış beyfendiler tabiki imk da bürsürü kaz olduğunu zannediyorlar sözüm meclisten dışarı.

  • Cafer Altınparmak02 Aralık 2012 02:37

    Arkadaşlar aranızda ne kadar cahiller var bilemiyorum ama Tümosan ve Albayrak Turizm'in Abdurrahim Albayrak ile ilgisi yok , bambaşka şirket Abdurrahim Beyin sadece altur adında bir turizm firması bulunmaktadır.

  • borsacı30 Kasım 2012 00:24

    Abdürrahim bey şahsiyet olarak beğendim bir şahsiyet. Inşallah küçük yatırımcıyı yanıltmaz..

  • buda size KApAK olsun.29 Kasım 2012 16:43

    ABDÜRRAHİM ALBAYRAK GS raya yardım edeceğine kendi şirketlerinize yardım edin.

  • ekonomistomer29 Kasım 2012 12:36

    Neden borsadaki insanları yoluncak kaz olarak görmeye başladılar borcunu küçük yatırımcının sırtından çıkarmya utanmıyorlar ..