E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkkuyu’da gecikme riski artıyor---

Akkuyu’da gecikme riski artıyor

Akkuyu’da gecikme riski artıyor
30 Kasım 2019 - 10:14 borsaningundemi.com

Akkuyu Nükleer Santrali’ni inşa eden Rosatom’un mali sıkıntıları aşamadığını söyleyen Mehmet Öğütçü, sorunun çözülmemesi durumunda santralin devreye girmesinin gecikebileceğini kaydetti.

Mersin'in Akkuyu bölgesinde inşaatı devam eden Türkiye'nin ilk nükleer santrali ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Sözleşmede 12.35 sent/kilovatsaat alım garantisi verilen ve bu nedenle kamuoyunun gündemine pahalı enerji olarak gelen Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS), şimdi de mali sıkıntılarla birlikte anılıyor. 2023 yılında faaliyete geçmesi planlanan Akkuyu NGS'nin inşaatını yapan Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) uzun süredir içinde bulunduğu finansman sıkıntısından çıkamıyor. Jeopolitik gelişmeler ve enerji sektörü ile ilgili SÖZCÜ'ye konuşan Enerji Uzmanı ve Eski Diplomat Mehmet Öğütçü, Rosatom'un şu anda 20-25 milyar dolar maliyeti olan Akkuyu NGS için finansman bulmasının çok zor olduğunu kaydetti.Taylan Büyükşahin / Sözcü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan ali01 Aralık 2019 14:48

    Çağrıdan kaçma sınırında sözleşme yapmış uyanık koyun.

  • Şimşek30 Kasım 2019 19:24

    Akkuyuda 4 yerine 1 adet reaktör kesinlikle inşa edilmeli. Türkiye bir an önce nükleer silah için plütonyum biriktirmeye başlamalı. Nükleer santral işletmesini öğrenmeli. Rusyadan başkası bunu vermez. Amerikadan korktuğu için Sinopta Japonyanın ne yaptığını gördük. Denizaltı reaktörlerinden esinlenen SMR denilen küçük nükleer reaktörler yolda. Nükleer silah ve sızıntı tehlikesi olmayan küçük reaktörlerin inşasına Kanada başlıyor. İngiltere kendi küçük reaktör projelerine başladı. İleride deniz suyu arıtmak için, şiddetlenecek küresel ısınma nedeniyle kömür santralleride kapanacak. Rüzgar, Güneş ve Nükleer tek çıkış noktası. 

  • AHMET ÖZBİR30 Kasım 2019 13:04

    NÜKLEER Santrallerimizi her büyük şehrimize acilen yapmanızı bekliyoruz kıymetli hükümetimizden! Emperyalist alçaklar ülkelerinde yüzlerce nükleer santral inşâ ederken bize laf ediyorlar. Hadi o dallamaları anladık da bizim içimizdeki zavallı kekolara ne demeli. En ucuz ENERJİ NÜKLEER ve RÜZGÂR'dır, devam öyleyse.

  • Tarkan30 Kasım 2019 12:58

    Aygaz’a %3 civari KFS hissesine ortak edilmesinin stratejisi nedir? Hiç faliyet alanıyla alakalı değil. Oysa bu hisselerde Holding bünyesine alınabilirdi.